4/5
Artist:
Firkin
Album:
Into the night (EP)
År:
2017
Genre:
Punk
Bolag:
Pump Jump Records

En aptitretare från Firkin

Firkins EP into the night har funnits ute under nästan ett år, men den är definitivt värd att lyfta fram.

Det här är riktigt skön irländsk punkmusik från Ungern …

Into the night inleds med titelspåret och det är en riktigt celticpunkrockstänkare. Det är flöjt, violin och allt annat som man vill ha. När de dessutom får in både whiskey och öl i texten så är det bara till att stampa med i gunget … för gungar det gör det.

Det finns med ytterligare två spår på EP:n. Det är Flowers som som är baserad på en gammal låt, The flower of Magherally. Även det här är en bra låt. Den är dock lite softare, men flöjten är så skön att man mest sitter och försöker lyssna efter den …

Slutligen så får vi Johnny I hardly knew ye. Det är en gammal folklåt som skrevs av Joseph B. Geoghegan under andra halvan av 1800-talet. Det är en låt som flera andra band har gjort om, till exempel The Tossers och Dropkick Murphys. Nu får vi den på Firkins sätt och det blir väldigt bra det också.

Budapestbaserade Firkin, som har skickat ut sin celticpunk sedan 2008, har hunnit med att ge över 500 konserter och Into the night är en aptitretare inför deras kommande album som släpps på St. Patrick’s Day (den 17 mars 2018).

Gillar du band som Flogging Molly, The Pogues, Dropkick Murphys och/eller The Dubliners så kan Firkin vara något för dig.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Fantastiskt som vanligt av Michael Stanley

Nästa inlägg

Många starka låtar av Paloma Faith