4/5
Artist:
Michael Stanley
Album:
Stolen time
År:
2017
Genre:
Rock
Bolag:
Michael Stanley, Line Level Music

Fantastiskt som vanligt av Michael Stanley

14 låtar.

Över en timmes fantastisk heartland rock.

Det är Michael Stanley och hans platta Stolen time.

Den amerikanske singer-songwritern Michael Stanley har skickat ut sin musik under flera decennier. Han har gjort det både som soloartist och som Michael Stanley Band. Karriären drog dock i gång ännu tidigare och redan på 1960-talet spelade han bas i folkrockgruppen Silk.

Tidigare under 2017 släppte Stanley soloplattan Stolen times.

 1. Everything’s gonna be alright
 2. Better not to know
 3. Fullerton moon
 4. The confidence of kings
 5. I got nothin’
 6. If you wanna make God laugh
 7. Little victories
 8. Hanging by a thread/When I’m gone
 9. Stolen time
 10. Maybe not
 11. How you do it
 12. Overtime
 13. One last dream
 14. Funky drummer #2

Michael Stanley ger oss heartland rock och en soft rock med americanainfluenser. Det är ganska tillbakalutat och väldigt lätt att fastna i. Här finns någon – som i alla fall är något – snabbare låt, här finns ballader och här finns mellantempolåtar.

Stanley varierar också i stilen. Allt går inte riktigt i samma fotspår utan han kan vika av från heartland rock-musiken och bjuda på lite mer blues i någon låt och det kan bli lite mer akustiskt i någon annan.

Plattan inleds med en suveränt skönt rocklåt som går åt det melodiösa hållet: Everything’s gonna be alright. Det är en låt som det doftar lite 1980-tal över och det är en grym start på vad som ska visa sig vara en väldigt bra platta. Stolen time är ingenting annat än en kvalitetsplatta som är fullmatad med låtar som växer och blir bättre för varje lyssning.

Här finns några alldeles fantastiska låtar. Den känslosamma Fullerton moon är en, The confidence of kings är en annan. Little victories är en tredje och inledningsspåret är redan nämnt …

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Magnum samlar ihop sina ballader

Nästa inlägg

En aptitretare från Firkin