Ytterligare en bra platta från Takida

Det behöver inte vara fult med radiorock. I alla fall inte om det är Takida som står för den.

A perfect world är utan tvekan en bra rockplatta.

4/5

Artist:
TAKIDA
Albumtitel:
A PERFECT WORLD
År:
2016
Genre:
ROCK
Skivbolag:
UNIVERSAL MUSIC

Rockbandet Takida, som bildades 1999 av Robert Pettersson, Fredrik Holm och Tomas Wallin under namnet Tender till en början, har fått alldeles för mycket skit för att faktiskt göra bra plattor.

Spela roll att det är radiorock eller vad man ska kalla det för. Takida har säkert gjort 15 kanonlåtar som borde få en hel del rockgrupper avundsjuka. Och något rätt måste de väl ändå göra när platta efter platta har sålt guld?

Till den nya plattan A perfect world,  Takidas sjätte studioalbum, kallade de in den amerikanske producenten Chris Rehn.

Låtlistan:

  1. Don’t wait up
  2. Flowerchild (The beauty of stray)
  3. I’ll find my way home
  4. Skid Row
  5. Better
  6. Don’t forget about me
  7. All your life (Haven stay part 2)
  8. My dove
  9. Wild eyes
  10. High

A perfect world börjar hyfsat med Don’t wait up, men redan som andraspår har vi en finfin låt i Flowerchild (The beauty of stray). Det är klassiskt Takida-material.

Sedan kommer I’ll find my way home, även den kunde ha varit hämtat från någon av de tidigare plattorna. Med andra ord – även den är väldigt bra.

En av de bästa låtarna är singeln Better. Den är svårslagen.

All these words I say
Dont mean anything, I realize.
Can I make you stay
I’ll be better this timeI’ll be better this time to you

Takida

En annan riktigt bra låt är Don’t forget about me. Den lär spelas flitigt i sommar. Det är en riktigt skön soft rocklåt med en lysande refräng.

Kallar man en låt för Haven stay part 2 även om det är inom parentes så blir det stora förhoppningar på att All your life är en riktigt bra låt.

Det är det.

Vi får ingen ny Curly Sue eller någon ny Caroline på A perfect world, men vi får en jämn platta som har en handfull låtar som verkligen sticker ut som väldigt bra rocklåtar.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

4 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

The Maine överraskar med Bieber-cover

Nästa inlägg

Fantastisk singel från Mudcrutch

Senaste om Takida