Backyard Babies - Sliver And Gold

Bland det bästa som Backyard Babies har gjort

Backyard Babies firar 30 år i år.

De gör det med plattan Sliver and gold – som kan vara den bästa plattan som de har gjort!

4/5

Artist:
BACKYARD BABIES
Albumtitel:
SILVER AND GOLD
År:
2019
Genre:
ROCK
Skivbolag:
CENTURY MEDIA RECORDS

Backyard Babies bildades 1989 i Nässjö och sedan dess har det blivit åtta studioalbum.

 • Diesel and power (1994)
 • Total 13 (1998)
 • Making enemies is good (2001)
 • Stockholm syndrome (2003)
 • People like people like people like us (2006)
 • Backyard Babies (2008)
 • Four by four (2015)
 • Sliver and gold (2019)

Även om Backyard Babies har levererat tidigare så var man lite osäker på hur deras andra platta det fem år långa uppehållet skulle låta. På det svarar Backayard Babies bara med ett långfinger rakt upp i luften.

Sliver and gold är ingenting annat än en klassplatta! Det här är ett Backyard Babies som man känner igen. Det är rock ’n’ roll som även har någon dos av punkrock.

 1. Good morning midnight
 2. Simple being sold
 3. Shovin’ rocks
 4. Ragged flag
 5. Yes to all no
 6. Bad seeds
 7. 44 undead
 8. Sliver and gold
 9. A day late in my dollar shorts
 10. Laugh now cry later

Vi har redan fått tre singlar från plattan: Shovin’ rocks, Good morning midnight och 44 undead. Av de tre så är det helt klart 44 undead som sticker ut även om de andra två är sköna rockdängor också. 44 undead är mer punkig och har ett gott drag. Det är helt enkelt en rock ’n’ roll-pärla signerad Backyard Babies.

Här finns också låtar som titelspåret Sliver and gold som har ett gung som gör att man inte vet på vilket ben man ska stå. A day late in my dollar shorts har ett så skönt gitarriff att man bara måste höja volymen. Allting avslutas sedan med balladen Laugh now cry later.

Backyard Babies levererar i låt efter låt och samtidigt som man får den klassiska Backyard-känslan känns det nytt och fräscht. Det är ett lite uppdaterat sound som borde fungera för både de gamla fansen och de som inte har hört dem förr.

Topp tre? 44 undead, Sliver and gold och Good morning midnight … tror jag. Det finns onekligen många sylvassa låtar här.

Gillar du den här plattan så kan det vara värt att kolla upp The Crunch.

Backyard Babies
Nicke Borg (sång, gitarr)
Dregen (gitarr)
Johan Blomquist (bas)
Peder Carlsson (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

3 Comments

 1. […] Det var dock när Boner (”Mackan” Alfsson) kom in i bilden tre år senare som The Bones bildades ”på riktigt” och det började hända grejer. 2002 lämnade dock Dollar Ace bandet och in kom Andi (Anders Waldemarsson) som över 15 år senare fortfarande kallas för den nye i bandet … Det gänget har sedan hållit ihop och de har nyligen varit på turné i Tyskland tillsammans med Backyard Babies. […]

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Mike Tramp - Stray From The Flock
Föregående inlägg

Mike Tramp: "I am a rock 'n' roller"

Mickey Rickshaw - Home In Song
Nästa inlägg

Tredje plattan på fyra år av Mickey Rickshaw