Ny singel med Overhead Compartments

Det har snart gått fyra år sedan Overhead Compartments släppte sin debutplatta.

I år kommer uppföljaren till den – men först får vi singeln Changes I’ve begun.

4/5

Artist:
OVERHEAD COMPARTMENTS
Albumtitel:
CHANGES I’VE BEGUN (SINGEL)
År:
2021
Genre:
ALTERNATIV, INDIE, ROCK
Skivbolag:
GRANDIUM MUSIC

Debutplattan Mind your destination är ett riktigt fint album. Det är ett mörkt, soft och atmosfäriskt sound som bandet som bildades i Stockholm 2013 ger oss. Redan för fyra år sedan hade Overhead Compartments flyttat sig långt bort ifrån den post-punk som bandet spelade i början.

2021 är det fortsatt någon alternativ rock/indierock med folk-känsla och visst känner man igen Overhead Compartments från debuten – även om det numera bara består av Joakim Ax och Andreas Behm Fredin – även på den här nya singeln Changes I’ve begun.

Det kändes som att jag var fast i en centrifug. Jag levde inte längre mitt eget liv utan var till för andra. Det enda som gav mig hjälp under den tiden var att fly den obekväma sanningen och införliva den in i musiken och sångerna. Där var jag helt fri och behövde inte ta hänsyn till någon annan än mig själv.

Joakim Ax

Det är verkligen en fin låt som Overhead Comparments ger oss. Förutom det där indie-folk-alternativa rocksoundet blir det även ett atmosfärsiskt sound och en melankolisk känsla. Det är ett speciellt sound och visst kan man höra att det finns influenser från band som såväl The National som Bon Iver.

Och mer är att vänta från Overhead Compartments. Under året kommer alltså album nummer två: Summit.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Soft och mörk synth med Oui Plastique

Nästa inlägg

Uppfriskande ilsket morrande danskar

Senaste om Overhead Compartments