Småmörkt och alldeles fantastiskt bra!

Det är ganska mörkt.

Det är ganska soft.

Det är väldigt, väldigt bra.

Missa inte Overhead Compartments kommande platta Mind your destination!

4/5

Artist:
OVERHEAD COMPARTMENTS
Albumtitel:
MIND YOUR DESTINATION
År:
2017
Genre:
ALTERNATIV, INDIE, ROCK
Skivbolag:
GRANDIUM MUSIC

Brian Fallon är något av en husgud när det gäller musik här hemma. Han är en lysande rockartist. Det spelar ingen roll om det är med The Gaslight Anthem, som soloartist eller med The Horrible Crowes.

Sedan kan man ju undra vad fasiken Fallon har att göra med Overhead Compartments? Svaret är: Inte det minsta.

Men dra i gång förstaspåret på Mind your destination, låten Another war. Dra sedan i gång The Horrible Crows platta Elsie (2011) och du hör att det är ungefär samma softa, småmörka och alldeles fantastiska alternativa/indiefolk-musik.

Another war är en fem plus-låt utan minsta tvekan. Vilken start på Overhead Compartments platta! Man är fast från första sekund.

Affordable houses blir det ett lite mer atmosfäriskt sound. Här tar Overhead Compartments dessutom hjälp av Eleonor Ekevik med sången. Resultatet blir kalasbra.

Och sedan fortsätter det bara. Det är låt på låt som låter fantastiskt bra. Find your timing och Your domain är två andra solklara favoriter på en urstark platta.

  1. Another war
  2. Affordable houses
  3. California
  4. Remind
  5. I believe in ghost
  6. E Y S A L
  7. Sardo lake
  8. Find the timing
  9. Your domain
  10. A messenger

Overhead Compartments bildades 2013 i Stockholm och kan härledas till postpunkbandet Winston.

De släppte sin debutsingel Sardo lake året efter och i maj kommer debutplattan. Det har tagit sin tid att få till Mind your destination. Joakim Ax, Andreas Behm Fredin och Anders Hafslund, har velat hitta ett organiskt och luftigt sound, en tillbakagång till låtskrivarprojektet Sunken Ship som Ax hade. Och det soundet har de fått till.

Gitarren sticker ut. Den är så löjligt skön i låt efter låt och den sticker ut lite så där lagom mycket. När man dessutom får bra refränger i låt efter låt så är det bara att se till så att plattan hamnar på repeat – för det här är en platta som växer och växer.

Albumet är producerat av Daniel Johansson och Joachim Ekermann.

Mind your destination släpps den 26 maj och releasefesten är dagen innan på PSB i Stockholm.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

The Audrey ger oss en small town romance

Nästa inlägg

Smith & Thell har återvänt till rötterna

Senaste om Overhead Compartments