4/5
Artist:
Emmelie de Forest
Album:
Sanctuary (Singel)
År:
2017
Genre:
Pop
Bolag:
Cosmos

Vilken comeback, Emmelie de Forest!

Det har gått två år sedan Emmelie de Forest har släppt något nytt eget material.

Men nu är danskan äntligen tillbaka.

Vi får Sanctuary – och det är en låt som är rena giftet …

2013 var Emelie de Forest en glödhet artist. Hon hade vunnit Eurovision song contest med låten Only teardrops, som till och med en annan lyssnade på, och allt pekade uppåt för danskan.

Men det stoppade upp. Man kan undra varför … såväl Rainmaker som Drunk tonight är två riktigt bra poplåtar som förtjänar väldigt mycket mer lyssningar än vad de fick.

Efter det har de Forest lagt upp några covers, av blandad kvalitet, på sin Youtubekanal. När hon nu gör ett riktigt släpps så låter det väldigt, väldigt bra.

This is my sanctuary

This is my show and tell

So free

Remember every touch

So free

In the light, my sanctuary

Emmelie de Forest är tillbaka på bästa sätt Sanctuary är en poplåt av allra högsta klass.

Och helt klart känner man igen de Forests musik. Det är den där popmusiken som skickat ut folk/världsmusik-vibbar även om hon har tonat ned den delen en hel del.

Det är något med det här varma soundet som de Forest ger oss som sätter sig och det går liksom inte att skaka av sig det. Det kan dock krävas ett par lyssningar innan man sjunger med, men sedan har man en fantastisk poplåt att dra i gång.

Och det kommer snart mer från Emmelie de Forest som har en EP som snart ska släppas.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Bland det bästa Kastrup har gjort ...

Nästa inlägg

Chris Stapleton levererar varje gång