Ny platta och mer glamrock från Starmen

Det var för ungefär ett år sedan som Starmen släppte albumet Welcome to my world – och det är en riktigt skön platta.

Det får vi även med By the grace of rock ’n’ roll.

4/5

Artist:
STARMEN
Albumtitel:
BY THE GRACE OF ROCK ’N’ ROLL
År:
2021
Genre:
GLAMROCK, HÅRDROCK
Skivbolag:
MELODIC PASSION RECORDS

Starmen bildades under 2018 mest som en rolig idé och tanken var att de ville göra en platta där de hyllade gamla rock ’n’ roll-hjältar som KISS, Whitesnake och Def Leppard.

Det får man säga att de lyckades med.

När vi nu är inne i 2021 så släpper bandet sin tredje fullängdare – och det låter fortfarande en hel del KISS, Whitesnake och Def Leppard över Starmen.

 1. Shining star
 2. By the grace of rock ’n’ roll
 3. Kairi
 4. Black thunder white lightning
 5. Kisses of an enemy
 6. Pleasuredome
 7. Spaceplane
 8. People’s parade
 9. Bad habit
 10. Hotter than fire
 11. Angels crying
 12. Shining star (Voice outro)

Det är en skön samling låtar som svenska Starmen ger oss. Det är fortsatt klassisk rock, hårdrock och glamrock från detta gäng – och det låter himla bra.

Det är så fruktansvärt lätt att fastna i detta. Det är både gitarriff och snygga refränger. Det är liksom klassisk hårdrock där flera låtar har passerat igenom ett KISS-filter vilket genast gör att man blir på gott humör.

När albumet dessutom kickar i gång med en sådan låt – Shining star – så är man mer eller mindre såld. Det är liksom bara till att vrida upp volymen och minnas tillbaka till gamla goda tider. Ni vet den där tiden då det var populärt med pudelfrisyrer … Starman tar oss onekligen på en resa som leder oss tillbaka till det glamourösa 1980-talet och vem vill inte dit?

Andra låtar som sticker ut på en finfin platta är titelspåret By the grace of rock ’n’ roll där alla fyra bandmedlemmarna är med och sjunger.

Den fartfyllda People’s parade kan få spring i vilka gamla ben som helst och om man vill ha det lite lugnare så är Kairi är en riktigt skön sak. Det är mycket AOR över den låten. Det är det även över Kisses of an enemy. Den har skrivits och sjungs av den nye basisten Jonatan Samuelsson (Narnia).

Starmen
Starman Red
(Kristian Hermanson) (sång, gitarr)
Starman Purple (Andreas Lindgren) (gitarr)
Starman Gold (Jonatan Samuelsson) (bas)
Starman Silver (Marcus Sjöblom) (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Fruit Bats är tillbaka med en finfin platta

Nästa inlägg

Här är en fin synthpopballad med Lake Omne

Senaste om Starmen