Lysande som vanligt från evelyne

Det är märkligt hur glad man kan bli av att få höra ett par nya låtar …

Nu är det evelyne – ett av Sveriges absolut bästa rockband just nu – som ger oss EP:n Stora ord på strukna lakan.

5/5

Artist:
EVELYNE
Albumtitel:
STORA ORD PÅ STRUKNA LAKAN (EP)
År:
2022
Genre:
INDIE, ROCK
Skivbolag:
EVELYNE

evelyne är Mönsteråsbandet som släppte sin debutplatta Mer än någonsin 2020. Det albumet är fullmatat med grymma låtar och det var årets bästa svenska släpp det året.

Det är fortfarande alldeles fantastiskt och efter det har vi fått höra ett par nya singlar efter det nu alltså är dags för EP:n Stora ord på strukna lakan där det blir fyra låtar:

  1. Stor större du
  2. Berör mig
  3. Ögonen
  4. Inspirerar mig (Du bryr dig)

Jösses! Det här gänget alltså! När evelyne kom fram så kändes det lite som ett nytt Kent och den jämförelsen är något som vilket svenskt band som helst borde vara stolta över att få.

Men evelyne har tagit det vidare. De senare åren har det blivit mindre och mindre av den varan och nu är evelyne ingenting annat än evelyne. Det betyder att det har valt att hoppa in på ett lite mer rockigt spår – och man bara måste älska det!

Här kickar de i gång EP:n med Stor större du och det är så att ögonen börjar snurra. Magi! evelyne låter verkligen skitbra även när de rockar på – och det blir det mer av på Berör mig där de rockar på som tusan.

Två låtar in på Stora ord på strukna lakan och jag ställer mig återigen frågan: Hur i helsike kan inte detta fantastiska band redan ha slagit igenom stort? evelyne är helt klart ett band som be-berör mig!

Och det kommer mer på den nya EP:n. Det är fortfarande rockigt, men på såväl Ögonen som Inspirerar mig (Du bryr dig) blir det lite softare, det blir låtar som går i ett lite långsammare tempo än de två första – och det är med sådana låtar som evelyne väckte mitt intresse från början. Det gör de fortfarande för båda de låtarna håller absolut högsta klass – och sedan är det inte helt fel att man får någon låt där det fortfarande finns en del Kent-vibbar. Det får man på Ögonen.

Det är dock Inspirerar mig (Du bryr dig) som är den absoluta toppen denna gång. Det här soundet och de här låtarna som Alfred Ekwall skriver … jag bockar, bugar, tackar och höjer volymen samtidigt som nackhåret reser sig.

evelyne
Alfred Ekwall
(sång)
Jacob Gustafsson (gitarr)
Fredrik Jonsson (gitarr)
Jonah Ekwall (bas)
William Ekwall (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Flames Of Fire gör dig till hårdrockare

Nästa inlägg

Kultförklarade Dare - lika bra nu som då

Senaste om evelyne