Gasoline Outlaws - Light Up The World

Gasoline Outlaws skickar ut sin andra platta

Det är dags för Belafastrockarna Gasoline Outlaws att skicka ut sin andra platta.

Då får vi återigen en riktigt skön rock ’n’ roll-platta.

Vi får Light up the world.

5/5

Artist:
GASOLINE OUTLAWS
Album:
LIGHT UP THE WORLD
År:
2019
Genre:
ROCK
Skivbolag:
GASOLINE OUTLAWS

Gasoline Outlaws bildades under 2014 i Belfast, Nordirland. Året efter hade de släppt sin debutplatta No rules, no laws, no regrets. Fast innan dess hade de också hunnit dela scen med band/artister som Black Stone Cherry, Skid Row, The Quireboys och Eric Martin (Mr. Big).

Nu är det alltså dags för uppföljaren till debuten och med tanke på hur bra den första plattan är så hoppas man givetvis på en väldigt bra rockplatta.

  1. Light up the world
  2. Livin’ this way
  3. Better days coming
  4. Where we started
  5. Psycho
  6. The system is a lie
  7. Fight for one more day
  8. Executed
  9. Breathe again
  10. Hard times

Det tar inte mer än en lyssning förrän man inser att Gasoline Outlaws har gjort ett smått magisk album.

Det börjar dock lite, lite trögt. Light up the world är en okej låt och det finns väl inte så mycket att gnälla över egentligen, men när Livin’ this way kickar i gång så är det på en annan nivå. Vilket gung! Vi får vibbar från 1970-talet och det doftar glamrock över det hela samtidigt som det är catchigt.

Sedan lyfter det ännu mer! Better days coming och Where we started är två lysande låtar. I den förstnämnda finns Amy Montgomery med och hjälper till med sången och låten bjuder dessutom på en makalös refräng och sköna gitarriff. Den sistnämnda är en ballad som ser till så att nackhåret reser på sig.

Psycho är en tyngre grej, men gunget och riffen sitter där som vanligt. Dessutom briljerar sångaren Matt Fitzsimons lite extra.

The system is a lie är en låt som man nästan hajar till när den går i gång. Vilket rock ’n roll-sound. Det går lite åt D-A-D-hållet och då är det bara till att bocka och buga för en grym låt – och det kommer mer! Bland annat får vi ytterligare en magisk ballad i Executed, en tyngre låt i Breathe again och sedan rundas allting av med Hard times som man inte kan sluta lyssna på. Då kan man bara konstatera att Gasoline Outlaws platta är klass!

Topp tre? Where we started, The system is a lie och Hard times.

Gasoline Outlaws
Matt Fitzsimons (sång)
Adam Parkin (gitarr)
Chris Fitzsimons (bas)
Ryan Hood (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

X-Romance - Voices From The Past
Föregående inlägg

X-Romance ger gamla låtar nytt liv

Cold Showers - Motionless
Nästa inlägg

Mörkt och synthigt med Cold Showers