Rockfarbror och topplistan …

/

Jag kollade in singellistan.

Jag ångrade mig snabbt.

Världen behöver mer rock ’n’ roll!

Jag har ingen koll på det där med hitmusik eller vad som spelas på radion så jag tänkte ge den svenska topp 10-singellistan en chans.

Ettan är Drake featuring Wizkid & Kyla med One dance. Ja ha ja. Där ser man. Är det någon som kan höra vad tusan flickan sjunger? Jag hör bara ”Baby”.

Hur är det möjligt att den är etta? Den är ju lika värdelös som det är roligt att gå baklänges i en uppförsbacke med en kall familjepizza i byxfickan.

Fast han ser ju ut att slå hårt på sina trummar. Det är alltid något.

15 miljoner visningar på Youtube … Hur fasiken kan Rayners Second son ha 178  eller Colour Me Wednesdays Anyone & everyone ha 128 då?

Sedan finns Cheat Codes & Kris Kross Amsterdam med låten Sex som nummer två. Tycker jag känner igen det där. Salt-n-pepa tror jag gjorde det här för tusen år sedan. Det va inget vidare då. Det har inte blivit bättre.

Vad händer?

Är det sådant här elände som folk lyssnar på? Skräp.

Videon är om möjligt sämre än låten. Och mössa inomhus? Vad har vi sagt om det?

Ja, ja vi hoppar ned till tredjeplatsen och Calvin Harris featuring Rihanna med This is what you came for.

Det blir motstånd direkt.

Varför denna featuring hela jäkla tiden? Jag hoppar den i ren protest mot featuring. Löjligt.

Då är vi vid nummer fyra. Sia featuring Sean Paul och Cheap thrills.

Suck. Vad skrev jag om featuring precis? Pust.

Men jag känner igen Sia.

Jag har för mig att hon hade någon hyfsad låt för några år sedan.

Bounce with it girl. Dance with it girl. Skrutti-bang-bang?

Äh, inte intresserad.

Femman då. Kom igen nu, listan! Galantis och No money … Nej. Jag behöver bara lyssna i 18 sekunder för att hellre gå och bada hos grannen som har glömt att låsa ytterdörren.

Laleh finns också med på listan. Bara få va mig själv. Sorry. Har aldrig gillat det där. Jag lär inte ändra mig. Inte någonsin.

Sjuan är The Chainsmokers featuring Daya med Don’t let me down. Inte en chans. Jag tänker inte ens lyssna på den. Featuring går fetbort.

Sedan är det Norlie & KKV med Din idiot. Jag avskyr verkligen det där synthljudet som låten börjar med. Jag får huvudvärk av skiten. Tur det finns Treo. Det rekommenderas varmt. Det är både gott & nyttigt. Dessutom blir man smal av det.

Vigiland har sin Pong dance. Va fasiken är pong dance? Den börjar ändå hyfsat, men snart vill jag hoppa från balkongen. Kass.

Det finns en chans till för att hitta en vettig låt på topp 10: Veronica Maggio och Vi mot världen. Jag har aldrig varit något större fan av Maggio så chansen är inte direkt stor, men detta är i alla fall riktig musik. Inget sånt där datorgjort skräp där man egentligen inte behöver kunna spela något instrument utan bara kunna hantera ett datorprogram hyfsat.

Maggio har den enda vettiga låten på listan, men nej. Topplistan är kass. Lyssna hellre på valfritt rockalbum. Det är bättre alla dagar i veckan.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Melodiös sommarrock från Sunstorm

Nästa inlägg

Ett kärt återseende med Nada Surf

Senaste om Krönikor