En häftig rock ’n’ roll-debut av Almost Dead Men

Tidigare under året fick vi trespårs-EP:n My lady in white av Almost Dead Men.

Nu är rock ’n’ roll-bandets debutplatta här.

Vi får A brilliant future wasted growing up.

4/5

Artist:
ALMOST DEAD MEN
Albumtitel:
A BRILLIANT FUTURE WASTED GROWING UP
År:
2020
Genre:
ROCK
Skivbolag:
OPEN MIND RECORDS, BOGUS RECORDS

När rockveteranerna Almost Dead Men, med medlemmar som spelade i legendariska band som Rävjunk, N-Liners, The Sleep, The Stain och Gabba Heys under slutet av 1970- och början av 1980-talet, drog i gång sommaren 2017 ville de ha ett band som spelade skitigt rock ’n’ roll, i stil med Dr. Feelgood, Dead Boys och Dictators.

Tidigare under året kom debut-EP:n som är en riktigt skön sak. Det är visserligen bara tre låtar, men bredden de visar upp på den är härlig att höra.

Den bredden fortsätter de med på debutplattan A brilliant future wasted growing up där titelspåret är den enda låten från EP:n som för följa med till en ny pressning.

 1. Queen of the bar
 2. Pretty thing
 3. Cruising around
 4. In for the kill
 5. A brilliant future wasted growing up
 6. Here she comes
 7. City boy
 8. Guttersnipe
 9. Let’s go
 10. Hot nurse
 11. Fight!
 12. Rider

Våra influenser är främst rockband från 1970-talet, innan det kallades punk, som Dr. Feelgood, Dead Boys och Dictators. Men vi gör lite som vi känner för och influeras även av helt andra typer av artister. Det hela blir en egen mix av gammalt och nytt.

Sören G. Andersson, sångare i Almost Dead Men

Det är riktigt skönt skitig rock ’n’ roll som Almost Dead Men bjuder på. Queen of the bar är lite mer powerpop, men sedan blir det ganska tungt när Pretty thing kickar in. Man får en hel del AC/DC-vibbar av den låten!

Sedan blir det ett mörkare sound och visst fasiken vill man sätta sig i bilen och dra en runda till Cruising around … Sedan kickar In for the kill in – och smilbanden rusar upp mot pannan. Det är ett jäkla gung när det återigen blir lite mer powerpop över det hela.

När man dessutom får A brilliant future wasted growing up direkt på det så är det bara till att låta stärkaren jobba stenhårt. Den låten är favoriten på EP:n, den är favoriten här också. Det blir så när gunget är som från en annan värld …

Och det kommer mer!

Almost Dead Men är långt ifrån klara. Den skitiga Guttersnipe är en annan höjdare. Man kan verkligen se denna levereras på en en skitig pub med ett öldränkt golv i en skithåla någonstans i USA. När de ändå levererar den så kan de ju köra vidare med Let’s go

Topp tre? A brilliant future wasted growing up, Pretty thing och In for the kill.

Almost Dead Men
Sören G. Andersson
(sång)
Tom Stenström (gitarr)
Magnus Larsson (gitarr)
Jan Sandred (bas)
Matts Bergkvist (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Nästa singel från Kurbitz är här: Figure it out

Nästa inlägg

The Headlines har putsat till sitt sound

Senaste om Almost Dead Men