The Headlines har putsat till sitt sound

The Headlines har skickat ut sin sjätte platta.

Då har de putsat till sitt sound en aning – och de har gjort allt rätt för Warpaint är det bästa som de har gjort hittills!

4/5

Artist:
THE HEADLINES
Albumtitel:
WARPAINT
År:
2020
Genre:
PUNK
Skivbolag:
METALVILLE

Punkbandet från Malmö brukar leverera bra plattor. Det är melodisk punkrock som fastnar snabbt. Det finns en jäkla massa guldkorn på deras släpp och det enda ”dåliga” man kan ha att påpeka om dem att de kan vara lite ojämna.

 • Plug n play (2007)
 • Making love to the city (2009/2010)
 • The Headlines (2012)
 • Vendetta (2015)
 • In the end (2017)
 • Warpaint (2020)

När vi nu hoppar fram till 2020 och till Warpaint-albumet så kan man snabbt konstatera att topparna finns kvar. Fast nu har de blivit ännu högre! Dessutom är varenda låt bra så de där snacket om att vara ojämna kan man kasta i papperskorgen med en gång.

 1. Blown to bits
 2. Sounds from the underground
 3. Warpaint/Authority
 4. Happy street
 5. Never stop
 6. Blood brothers and sisters
 7. The storm
 8. TCTFW
 9. Heartache
 10. Spirits
 11. Underdog
 12. Funny that way

The Headlines har putsat till sitt sound en del. Det är klart att det fortfarande är The Headlines-punk, men det känns som om det är mer blandas in mer alternativ rock på flera av låtarna på albumet som Chips Kiesbye har producerat.

Och det går hem direkt! Det låter grymt bra! Som sagt så är det fortfarande The Headlines. Det är bara putsat någon procent – och ibland är det det enda som behövs.

Plattan inleds med Blown to bits och det blir bra drag med en gång och det håller i sig över Sounds from the underground.

Sedan fullständigt exploderar det med den tvådelade punkstänkaren Warpaint/Authority. Den första delen blir det ”this is not makeup it’s warpaint” i den andra delen blir det i stället ”I hate authorities, never get down on your kness”. Det är skitsnyggt gjort.

Sen kommer humörhöjaren Happy street … fast det är lite partystämning över hela plattan. Det är fart och melodiöst hela vägen. Fast på något ställe – The storm – drar The Headlines lite i bromsen. Då blir det ett blixtrande skönt gung då. Även Heartache bjuder på ett softare sound och man är helsåld. Fast The Headlines har ännu mer att komma med. Spirits och Underdog … mamma mia!

Topp tre? Warpaint/Authority, Underdog och The storm. TCTFW är även det en riktigt skön sak som man inte får missa. Fast den softare Heartache är grym den också …

The Headlines
Kerry Bomb
(sång)
Jake Lundtofte (gitarr)
Pete II (gitarr)
Sofie Ward (bas)
Peter Rasmussen (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En häftig rock 'n' roll-debut av Almost Dead Men

Nästa inlägg

Premiär: Se High Up Norths video till Ride