Nästa singel från Kurbitz är här: Figure it out

Kurbitz är tillbaka med sin andra singel.

Då får vi Figure it out – och man kan bara konstatera att det här poprock-projektet är fantastiskt spännande!

4/5

Artist:
KURBITZ
Albumtitel:
FIGURE IT OUT (SINGEL)
År:
2020
Genre:
ROCK, POP
Skivbolag:
KURBITZ

Det var för ungefär en månad sedan som Kurbitz dök upp. De skickade ut singeln Mona Lisa som är en makalöst bra låt.

Det visade sig att det är Stefan Blomqvist, till vardags i Black Paisley, som ligger detta projektet. Han hade helt enkelt bra låtar över, men som inte riktigt fungerade i Black Paisley-kostymen – där de bjuder på någon blandning av klassisk rock, melodiös rock och modern country – så nu skickar han ut dem med Kurbitz.

Fast efter Mona Lisa-singeln har Blomqvist och Black Paisely även hunnit skicka med den finfina singeln Woman I know. Och ja, den är också kalasbra.

Nu handlar det dock om Kurbitz, som Blomqivst har tillsammans med Pelle Andersson, men det är väl självklart att man får en del Black Paisley-känsla.

En del av skillnaden banden emellan är keyboardslingorna. Kurbitz använder sig flitigt av det vilket gör att soundet blir väldigt poppigt. Fast vem bryr sig i vilket fack det hamnar?

Det låter ju bra! Igen!

Det är ett ganska soft sound där det är lika mycket keyboardslingor som gitarrslingor. Sedan är det ju Stefan Blomqvists röst, plus den kvinnliga, och en härlig refräng. Då är denna låten också hemma …

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

The Vapors är tillbaka efter nästan 40 år

Nästa inlägg

En häftig rock 'n' roll-debut av Almost Dead Men

Senaste om Kurbitz