Kurbitz presenterar sig på bästa sätt med Mona Lisa

Så vad gör man om man har en del bra låtar som inte riktigt passar in i det man sysslar med vanligtvis?

Tja, Stefan Blomqvist valde att dra i gång sidoprojektet Kurbitz – och det låter grymt bra!

5/5

Artist:
KURBITZ
Album:
MONA LISA (SINGEL)
År:
2020
Genre:
ROCK, POP
Skivbolag:
KURBITZ

Till vardags finns Stefan Blomqvist med i Black Paisely. Ni vet, det svenska rockbandet som bjuder på någon blandning av klassisk rock, melodiös rock och modern country.

Blomqvist och Black Paisely har inte släppt en enda låt som inte är riktigt vass så har du missat dem så är det på tiden att ge dem en chans.

Men när Blomqvist har gjort låtar till Black Paisley så har han känt att vissa låtar inte är Black Paisley och då har han lagt dem åt sidan. Det finns dock låtar där som är alldeles för bra för att inte göra något med och då har han dragit i gång sitt nya projekt Kurbitz.

Så här skriver Stefan Blomqvist i ett mejl:

Saken är att det alltid blir en del låtar över från varje platta som inte passar stilmässigt eller som vi inte får till, men som jag ändå tyckte borde få ett liv och spelas in.

Nu släpper Kurbitz sin debutsingel Mona Lisa – och man får lite samma känsla som när man hörde Black Paisley första gången … det är en wow!-känsla där man bara vill tugga i sig låten så snabbt det går för att sedan börja om.

Med tanke på att det är Blomqvist som är sångare även här så är det väl självklart att man får Black Paisley-vibbar från detta, men det är lite annorlunda.

Kurbitz är mer poprock och det fungerar hur bra som helst. Med tanke på att det är ett sidoprojekt, som Blomqvist har tillsammans med Pelle Andersson som hjälpte till med Perennials-plattan och några kompisar, så är Mona Lisa en sjukt imponerade debutsingel faktiskt.

Man är fast redan efter de första 15 sekunderna. Kören, keyboardslingorna och lite av Blomqvists röst. Sedan fortsätter låten i något grymt skönt mellantempo samtidigt som man försöker sjunga med när Mona Lisa gråter … Detta är en av de stora överraskningarna så här långt i år och Mona Lisa tar direkt plats på listan över årets bästa låtar.

Kurbitz har ytterligare tre låtar klara som kommer att släppas vid olika tillfällen.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ny Larson låter precis lika bra som tidigare ...

Nästa inlägg

Här är en strålande platta från Gerry Cinnamon

Senaste om Kurbitz