5/5
Artist:
Kickin Valentina
Album:
Imaginay creatures
År:
2017
Genre:
Rock
Bolag:
Mighty Music, Target Group

En lysande rockplatta av Kickin Valentina

Kickin Valentina.

Imaginay creatures.

Där har ni ett band och en hårdrocksplatta som ni absolut inte vill missa för detta är ett av årets bästa hårdrockalbum.

Det amerikanska hårdrocksbandet Kickin Valentina bildades 2013 av gitarristen Heber Pampillon och trummisen Jimmy Berdine.  När de sedan träffade sångaren Joe Edwards började de göra låtar. När basisten Chris Taylor rekryterades så var bandet komplett.

I oktober 2012 släppte de sin självbetitlade debut-EP. Två år senare var det dags för bandets första fullängdare, Super atomic, och ytterligare två år senare får vi uppföljaren Imaginary creatures.

  1. Eyes
  2. Turns me on
  3. Devil’s hand
  4. Eat ’n run
  5. Crazy
  6. Street
  7. Roll ya one
  8. Heartbreak
  9. Burning love
  10. Imaginary creatures

Vi får en lysande rockplatta. Det är klassisk hårdrock med en modern touch.

Det som sticker ut lite extra är gitarrliradet. Det är fantastiska riff och gitarrsolon som får en att studsa runt som en gummiboll på gott humör.

Det är fantastiskt bra!

Det är bra från spår ett, Eyes, till spår tio, titelspåret Imaginary creatures. Men ska man leta efter några favoriter så missa för allt i världen inte Turns me on, Eat ’n run eller Roll ya one.

Det fina med Kickin Valentina är att inte bara att det är kalasbra redan efter första lyssningen. Det växer också. Det här är musik som bara blir bättre och bättre.

Kickin Valentina har turnerat i USA och öppnat för band som Buckcherry, Queensrÿche, Pop Evil, Fozzy, Skid Row, Red Dragon Cartel, Sebastian Bach, Doro, Faster Pussycat, Nonpoint och LA Guns för att nämna några.

Imaginary creatures släpps den 11 augusti. Du vill inte missa det!

Kickin Valentina

Joe Edwards (sång)

Heber Pampillon (gitarr)

Chris Taylor (bas)

Jimmy Berdine (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Young Idea - alldeles lagom och fantastiskt bra

Nästa inlägg

Damn Freaks ger oss klassisk partyrock

Senaste om Kickin Valentina