4/5
Artist:
In Flames
Album:
Sounds from the heart of Gothenburg
År:
2016
Genre:
Metal
Bolag:
Nuclear Blast

In Flames dominerar på hemmaplan

In Flames spänner bågen på hemmaplan. De gör det med liveplattan Sounds from the heart of Gothenburg och flera av låtarna sitter perfekt.

Med tanke på hur många låtar som är från de senare skivorna var jag mer än lovligt skeptisk till denna. Jag måste medge att live sitter flera av de nyare låtarna som en smäck.

In Flames är ett erkänt mycket bra liveband. Här gör de inte mig besviken. Okej att jag hellre hade haft med Colony i stället för Resin, men man kan inte få allt. Samtidigt måste de lira de nyare låtarna också. Det hörs tydligt att In Flames stormtrivs på sin ”hemmaplan”. Det är spelglädje rakt igenom.

Redan vid den andra  låten, Trigger, sätter de ribban. Rösten är fantastisk. Publiken är redan här med på allsång.

Det är faktiskt en ganska skön mix av låtar. När de kör The Chosen Pessimist och The Quiet Place är det gåshud rakt igenom. Hela 20 låtar bjuds det på.

Detta är en konsert som jag gärna hade sett på plats, men jag får nöja mig med att skaffa den på blu-ray.

 

 

 

 

Hårdrock och metal är grejen. Första plattan jag köpte var Kiss och Dressed to kill. Fem plattor man bör ha i sin samling: AC/DC - Powerage, Metallica - Master of puppets, Judas Priest - British steel ... Alla AC/DC-plattor med Bon Scott ska man ha.

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En riktigt vass EP av Blameshift

Nästa inlägg

Chron Gen är tillbaka efter 14 år

Senaste om In Flames