4/5
Artist:
In Flames
Album:
Battles
År:
2016
Genre:
Metal
Bolag:
Nuclear Blast

In Flames – ett band i ständig utveckling

Det var länge sedan jag var så här kluven inför ett nytt skivsläpp. Första gången jag lyssnade så blev jag riktigt besviken, men det vände snart …

Var var growlet, de stenhårda riffen? Jag med många andra har väntat på att In Flames ska återgå till 90-talet. Nej, det här är ett band i ständig utveckling förstår jag nu. Men jösses vad plattan växer.

Jag lyssnade igen och igen. Skivan  blev bara bättre och bättre. De karakteristiska riffen sitter där. Anders Fridén sjunger helt fantastiskt. Jag dissade singeln The Truth i höstas och sa att herr Fridén inte skulle syssla med skönsång. Jag inser nu att det ska han visst det göra. Det är låten som helt enkelt är den överlägset sämsta på plattan.

Störtsköna In my room, snabba Through my eyes, lugna Here until forever … Listan kan göras lång. Det är väldigt starka refränger, härliga riff och trummor som går bra igenom ljudbilden.

Det här den bästa skivan de gjort på många år. Vi får helt enkelt inse att In Flames inte står och stampar i samma spår. Musikaliskt är det här riktigt jäkla bra. Ni får göra som jag och öppna era musiksinnen.

Då hör ni att det här är en sjukt bra skiva. Det är en stark fyra.

Ride on.

 

 

 

 

 

 

Hårdrock och metal är grejen. Första plattan jag köpte var Kiss och Dressed to kill. Fem plattor man bör ha i sin samling: AC/DC - Powerage, Metallica - Master of puppets, Judas Priest - British steel ... Alla AC/DC-plattor med Bon Scott ska man ha.

4 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En nostalgitripp med Brita Kristina

Nästa inlägg

Bon Jovi är tillbaka i gammalt gott slag

Senaste om In Flames