Anaugh Conda är tillbaka med en ny EP

13 år.

Då har det blivit 11 EP:s och två coverplattor från Anaugh Conda.

Nu får vi EP:n Fear the weaker.

4/5

Artist:
ANAUGH CONDA
Albumtitel:
FEAR THE WEAKER (EP)
År:
2020
Genre:
ROCK
Skivbolag:
ANAUGH CONDA

Under 2019 släppte Anaugh Conda EP:n Kick them och nu är det alltså dags för det svenska och Östersundsbaserade rockbandet att släppa sin elfte EP-skiva. Det blir fyra låtar:

  1. Vengenace
  2. We won’t change
  3. Seven witnesses
  4. Startt a war
  5. Rise ahead
Anaugh Conda släpper EP:n Fear The Weaker. Foto: Pressbild

Då blir det återigen rock ’n’ roll där det finns plats för såväl garagerock som popmelodier – och det är just den där blandningen som göra att man fastnar för Anaugh Conda.

Texterna behandlar bland annat den ökande polariseringen, psykisk ohälsa samt vuxna män som näthatar barn. Det är en ganska mörk verklighetsbeskrivning, men med en strimma hopp mot slutet.

Anaugh Conda

Anaugh Conda ger oss fem snabba låtar med ett ganska stökigt sound och med mycket gitarrer. Ja, visst känner man igen det här gänget som skickar ut starka låtar hela vägen – och de sparkar i gång allting med Vengeance.

Det är rena giftet till låt. Den biter sig fast och bjuder på ett sjuhelsikes gung. Det gunget sitter kvar även hos We won’t change

Det finns dock en låt som sticker ut lite extra. Ja, det känns nästan som om allting exploderar med Start a war. Så höj volymen på stärkaren innan du drar i gång den … för här kommer det att bjudas på en snabb rocklåt med en skön groove, ett grymt skönt gitarrsound och en refräng som man vill sjunga med i hela tiden.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En härlig debut av Dennis Hollström & The Ponies

Nästa inlägg

Big vibe - fjärde studioplattan av Seaway

Senaste om Anaugh Conda