Anaugh Conda skickar ut en urstark EP

Under förra året släppte Anaugh Conda EP:n At last.

Nu är de tillbaka med uppföljaren till den – och Kick them är som en åsnespark i bröstet!

4/5

Artist:
ANAUGH CONDA
Album:
KICK THEM (EP)
År:
2019
Genre:
ROCK
Skivbolag:
ANAUGH CONDA

”Tänk att ha varit med i den innersta kretsen, att ha fått smaka på makten och fått ryggdunk från ledaren. Tänk att sedan se ledaren och resten av eliten vända dig ryggen och helt plötsligt befinna dig ute i kylan. Då är det dags att flytta till Ungern.”

Så inleder Anaugh Conda sitt pressutskick inför släppet av den nya EP:n Kick them och de där raderna handlar om låten Utopia som är en riktig stänkare. Gillar du stökig och fartfylld garagerock och punk som både känns förbannad och melodiös så lär du gilla det här.

Det där är andraspåret och innan det har Anaugh Conda skickat ut titelspåret Kick them. Även här är det stökigt, rockigt och punkigt och man kan inte annat än att sjunga med när textraden ”Kick them out of your life” kommer.

Så långt har Anaugh Conda imponerat stort på sin tionde EP sedan starten 2007.

Egentligen hade vi tänkt vänta och samla på oss låtar till en fullängdare, men när vår studio var tvungen att stänga ner så valde vi att spela in en sista EP i Studio Talkback (R.I.P.) som ett sista farväl.

Fast för Anaugh Conda är det inget slut. De har inga planer på att lägga ned och tack för det – för den här EP:n är urstark!

De två sista låtarna på Kick them är Gaslight och Changes. Gaslight är lite mindre stökig, men man fastnar likväl för den. Man hann liksom inte spela den klart första gången förrän man var tvungen att börja om.

Allting rundas sedan av med Changes och om det var någon som trodde att Anaugh Conda skulle dra ned på tempot i den sista låten så är det bara till att tänka om. De fortsätter att ösa på och de lyckas göra det både stökigt och snyggt. Den där gitarrslingan som finns i Changes är smått magisk …

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

2 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Sum 41 låter inte som förr i tiden ...

Nästa inlägg

Något alldeles extra från Body Of Light

Senaste om Anaugh Conda