Det är dags för mer nostalgi – nu med Trance Dance!

/

Den senaste Indochine-singeln kickade in en hel del nostalgikänslor och plötsligt blev man sugen på mer 1980-tal …

Och då är det väl självklart (?!) att man drar i gång lite Trance Dance!

Trance Dance var en svensk popgrupp – som bestod av Ben Marlene, Pelle Pop, Yvonne Holmström och Susanne Holmström – som slog igenom 1987.

Året efter släppte popbandet sitt genombrottsalbum Dancing in the shadows som är fullmatad med kanonlåtar. Det är på den plattan som You’re gonna get it finns – och de är både rockig och synthig på samma gång. Det är en klassiker!

Oh, detta är en låt som man har spelat under så många år och det är en gåta att det här gänget försvann 1990 … Trance Dance gjorde faktiskt comeback 2012, men året efter kastade de in handduken för gott. Sjukt tråkigt, men vi har i alla fall deras gamla plattor att dra på.

You’re gonna get it in heaven
Get it in hell
You trade it for the dollar
But you never gonna loose the spell
You’re gonna get it!
You’re gonna get it!

Trance Dance

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Några djävulskt bra låtar när besten reser sig

Nästa inlägg

En smått överraskande bra platta av Pretenders

Senaste om Trance Dance