Några djävulskt bra låtar när besten reser sig

Besten har rest sig.

Och det är verkligen en best till skiva som power metal-bandet The Lightbringer Of Sweden skickar ut.

4/5

Artist:
THE LIGHTBRINGER OF SWEDEN
Albumtitel:
RISE OF THE BEAST
År:
2020
Genre:
METAL, POWER METAL
Skivbolag:
YGSBOSTUDIOS

Det var under 2017 som Lars Eng började att skriva musik som låg honom varmt om hjärtat. Han lyssnade på artister som hade influerat honom: Tobias Sammet, Kai Hansen, Adrian Smith, Leo Leoni och Wolf Hoffman är några av dem.

Eng började sedan att skriva historier om Skeletor, djävulens högra hand, och The Lightbringer, djävulen själv, och deras kamp med änglarna. Fast de där historierna växte snart … och sedan skulle han hitta folk som kunde hjälpa honom med projektet och det tog sin tid, men nu finns The Lightbringer Of Swedens debutplatta ute och line-upen på plattan ser ut så här: Lars Eng (gitarr), Herbie Langhans (sång), Jonas Andersson (gitarr), Johan Bergqvist (bas) och ”Tobbe” Jonsson (trummor).

  1. The moon
  2. Fallen angels
  3. The beast inside of me
  4. One by one
  5. Into the night
  6. Skeletor
  7. Lightbringer
  8. Save us
  9. Heaven has fallen
  10. Shadows of the night

Och det är några djävulskt bra låtar här. Det är snabbt, tungt och en jävla massa gitarrer – men samtidigt är det melodiöst. The Lightbringer Of Sweden sparar inte på krutet i något läge och plattan har ett härligt flow hela tiden.

Här är det fart och energi från start till mål – även om de drar ned på tempot i några låtar – och för den som gillar att headbanga så bjuder den här plattan på ypperliga tillfällen att göra det.

Det är svensk power metal där man får vibbar från allt från Avantasia och Accept till Helloween så även om det är tungt så är det lätt att fastna i denna härligt catchiga power metal-musiken som det dessutom doftar 1980-tal över. Lägg till att Herbie Langhans bjuder på en makalös sånginsats i låt efter låt.

Med tanke på att man inte hade den minsta koll på The Lightbringer Of Sweden för ett par veckor sedan så är detta förmodligen årets mest trevliga överraskning.

Topp tre? Lightbringer, Shadows of the night och Heaven has fallen … och Fallen angels.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Hell yeah! Detta är Primal Fear!

Nästa inlägg

Det är dags för mer nostalgi - nu med Trance Dance!

Senaste om The Lightbringer Of Sweden