4/5
Artist:
Brita Kristina
Album:
Broke and restless
År:
2016
Genre:
Elektroniskt
Bolag:
Brita Kristina, BD Pops label DigiNorth

En nostalgitripp med Brita Kristina

Det känns som en grymt skön nostalgitripp. Det är 1980-talet igen. Det är 1980-tals synthpop. Det är Brita Kristina som har släppt albumet Broke and restless.

Brita Kristina släppte sitt debutalbum A new game 2012. Då var det musik som var uppbyggt kring gitarrer, baser, trummor och pianon.

Tre år senare kommer uppföljaren – och det är något helt annat.

De senaste åren har Brita Kristina (Kicki Fagerlund) experimenterat med elektronisk musik. Hon har bland annat funnits med i The Koo-Koos där hon spelat synth, sjungit och producerat. Den nya musikstilen visade sig passa Brita Kristina alldeles utmärkt.

Broke and restless är ett synthpopalbum med rötter i 1980-talet och inpiration har Brita Kristina hämtat från klassiska band som Depeche Mode och Pet Shop Boys. Plattan ger även lite Spagna-vibbar. Om ni minns italo disco-drottningen från 80-talet?

The wall är den senaste singeln från plattan. Det är en riktig höjdare!

För den som är uppväxt med 80-talssynthpop är det bara till att luta sig tillbaka i soffan, dra upp volymen på förstärkaren och njuta. Visst kan texterna vara lite mörka, men allt är inte nattsvart. Bättre tider kommer.

Låtlistan:

  1. The wall
  2. Midnight ride
  3. It’s time to go
  4. Lovers
  5. Neon light
  6. A new game
  7. Is it true
  8. Better times will come
  9. High hopes

Broke and restless är en jämn och bra platta. Det finns dessutom en del toppar i låtlistan som redan nämnda The wall, men även It’s time to go, Neon light och inte minst Midnight ride. Vad mer kan man begära om man vill ta sig en nostalgitripp tillbaka till 1980-talet?

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Deprimerande och kalasbra debut av C. Shirock

Nästa inlägg

In Flames - ett band i ständig utveckling