LANY - Malibu Nights

Mjukt, varmt och melankoliskt från LANY

Under 2017 släppte LANY sin debutplatta.

Året efter kom uppföljaren.

Då fick vi Malibu nights och det är en riktigt skön sak.

4/5

Artist:
LANY
Album:
MALIBU NIGHTS
År:
2018
Genre:
ALTERNATIV, INDIE
Skivbolag:
SIDE STREET ENTERTAINMENT LLC, POLYDOOR, UNIVERSAL MUSIC

LANY är ett amerikanskt indiepopband som bildades i Los Angeles 2014 och bandmedlemmarna är Paul Jason Klein, Charles Leslie Priest, samt Jake Clifford Goss.

De har två plattor i sin diskografi:

 • LANY (2017)
 • Malibu nights (2018)

Det här gänget fanns med på musik och konst-festivalen Coachella för något år sedan och det var där en annan upptäckte dem. Man satt uppe och kollade lite på Coachellas Youtube-kanal när det plötsligt var det dags för LANY.

De bjöd på någon väldigt skön, varm och somrig indiepop/drömsynthpop. De stack helt ut av det man såg och sedan dess har bandet spelats med ojämna mellanrum här hemma. Fast man trodde knappast att det skulle dyka upp ett nytt album så tätt in på det förra … men det gjorde det.

Efter världsturnén gick de in i studion och satte ihop nio nya låtar, som de skrev på 45 dagar, som utgör Malibu nights.

 1. Thick and thin
 2. Taking me back
 3. If you see her
 4. I don’t wanna love you anymore
 5. Let me know
 6. Run
 7. Valentine’s Day
 8. Thru these tears
 9. Malibu nights

Det här är dock knappast några sköna sommarplågor. Det är snarare ett break up-album. Då blir det melankoliskt och nästan deprimerande samtidigt som det känns varmt. Det är något med LANY:s sound som gör att man får både och.

So if you see her
Tell her I’d do anything, I need her
I know I’m not perfect but we were
She says she doesn’t love me, don’t believe her
If you see her

Dessutom passar det här sjukt bra nu under den mer eller mindre meningslösa vintertiden. Då är det ju mörkt mest hela tiden och att då dra ut på en promenad med detta i lurarna … wow! Vilken känsla!

LANY ger oss nio urstarka låtar. Det börjar med Thick and thin och tar slut med titelspåret Malibu nights som har ett makalöst skönt gitarrsound under några sekunder.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Jorn är tillbaka med nya covers

Nästa inlägg

The Ragged Saints - för den som gillar det melodiösa

Senaste om LANY