Lite försmak av Me And That Mans nya platta

Me And That Man var något av allt det som man hade missat under 2019, men herre jösses så bra denna mörka folkrock/blues-musiken låter!

Dra bara i gång singeln Run with the devil

4/5

Artist:
ME AND THAT MAN
Album:
RUN WITH THE DEVIL (SINGEL)
År:
2019
Genre:
ROCK, FOLK
Skivbolag:
NAPALM RECORDS

Me And That Man släppte sitt debutalbum under 2017, men sedan dess har John Porter lämnat projektet. Kvar finns dock Adam ”Nergal” Darski (Behemoth) och det duger gott om man säger så … äh, det duger mer än gott för det här låter grymt bra även ett par år senare när det är dags för en ny platta, men innan den – New man, new songs, same shit, vol. 1 – dyker upp den 27 mars 2020 bjuds det på en del singlar. Vi har redan fått fyra:

 1. Run with the devil
 2. Burning churches
 3. Surrender
 4. Męstwo

Och efter en enda lyssning så är man fast! Det här låter skitbra helt enkelt. Speciellt fastnar man får Run with the devil, där även Jørgen Munkeby finns med, som även kommer att bli inledningsspåret på fullängdaren.

Det är mörkt med ett skönt gung där det är basen och blåset som sticker ut. Ja, det gör mycket med den här låten som man mest känner att man vill spela så att högtalarna vänder sig in och ut. Det är mörkt, men det är inte Nick Cave And The Bad Seeds-mörkt. Detta är ett lite fetare sound.

En annan låt som man bara måste nämna när man ändå är inne på Me And That Man är Burning churches. Det är en riktigt vass låt. Den låter dock väldigt annorlunda i jämförelse med Run with the devil och här finns Mat McNerney med. Det är mer mörk folkrock med några stänk av punk och pubrockgung. På Surrender finns såväl Dead Soul som Rob Caggiano (Volbeat) med och ja … lyssna!

Så här ser låtlistan ut på det kommande albumet New man, new songs, same shit, vol. 1:

 1. Run with the devil – featuring Jørgen Munkeby (Shining)
 2. Coming home – featuring Sivert Høyem (Madrugada)
 3. Burning churches – featuring Mat McNerney (Grave Pleasures)
 4. By the river – featuring Ihsahn (Emperor)
 5. Męstwo
 6. Surrender – featuring Dead Soul och Rob Caggiano (Volbeat)
 7. Deep down south – featuring Johanna Sadonis (Lucifer) och Nicke Anderson (Entombed)
 8. Man of the cross – featuring Jerome Reuter (Rome)
 9. You will be mine – featuring Matt Heafy (Trivium)
 10. How come? – featuring Corey Taylor (Slipknot, Stone Sour), Brent Hinds (Mastodon) och Rob Caggiano (Volbeat)
 11. Confession – featuring Niklas Kvarforth (Shining)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Autumn's Child presenterar sig!

Nästa inlägg

Bonny Light Horseman släpper sin debutplatta

Senaste om Me And That Man