Almost Dead Men kommer att skaka liv i dig …

Här kommer en EP som kommer att skaka om dig.

Det är inte bara för att den är skitbra. Det är även för hur vitt skilda låtarna är …

Det är Almost Dead Men som har skickat ut sin debut-EP.

4/5

Artist:
ALMOST DEAD MEN
Album:
MY LADY IN WHITE (EP)
År:
2020
Genre:
ROCK
Skivbolag:
BOGUS RECORDS

Uppsalabandet Almost Dead Men startades av sångaren Sören G. Andersson och gitarristen Tom Stenström som under många år hade funderat på att starta ett nytt band.

De ville ha ett band som spelade skitigt rock ’n’ roll, i stil med Dr. Feelgood, Dead Boys och Dictators. Allting föll snart på plats och nu finns deras debut-EP – Lady in white – här.

Man kan väl se på den som en aptitretare inför fullängdsdebuten A brilliant future wasted growing up som släpps senare under året – och vilken aptitretare de här tre spåren är!

  1. Lady in white
  2. Dirty game
  3. A brilliant future wasted growing up

Plattan kickar i gång med en powerpopstänkare i Lady in white och man kan väl knappast snacka om att det är så jäkla skitigt, men det fastnar direkt och det är nästan så att benen börjar sprattla i gång till det här klassiska soundet. Den som gillar att dansa lär förmodligen ta en svängom med någon som finns i närheten när den låten kickar i gång.

Låt er dock inte luras. Det är den låten som låter så …

Sedan blir det skitigt. Det blir skitig och fet rock ’n’ roll! Det är en totalomvändning – och man bara måste älska det! Det känns nästan som ett annat band när Dirty game river sig ut ur högtalarna. Det är en riktigt tung och fet låt.

Här finns en gammal version av Dirty game:

Almost Dead Men sparar det bästa till sist: A brilliant future wasted growing up. Herre jösses när Sören G. Andersson sjunger ”What a brilliant future wasted growing up” och det här gunget med basen och trummorna. Fy tusan så skönt. Lägg sedan till gitarrslingorna … När fan kommer albumet?

Almost Dead Men
Sören G. Andersson (sång)
Tom Stenström (gitarr)
Magnus Larsson (gitarr)
Jan Sandred (bas)
Matts Bergkvist (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

2 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Beach Slang låter bättre än någonsin

Nästa inlägg

Ny kanonsingel från Jason Isbell: Be afraid

Senaste om Almost Dead Men