Beach Slang låter bättre än någonsin

En ny platta.

Två nya bandmedlemmar.

När Beach Slang släpper plattan The deadbeat bang of Heartbreak city låter de bättre än någonsin.

5/5

Artist:
BEACH SLANG
Album:
THE DEADBEAT BANG OF HEARTBREAK CITY
År:
2020
Genre:
PUNK
Skivbolag:
BRIDGE NINE RECORDS

Det amerikanska punkrockbandet Beach Slang bildades under 2013, men har sedan dess genomgått flera förändringar i sin line-up. Det är bara ledaren, låtskrivaren, sångaren och gitarristen James Alex som har varit med hela vägen.

Det har blivit en del bra plattor från det här bandet, men det har dock varit lite ojämnt.

 • The things we do to find people who feel like us (2015)
 • A loud bash of teenage feelings (2016)
 • Everything matters but no one is listening (2018)
 • The deadbeat bang of Heartbreak city (2020)

Beach Slang bjuder på punkrock, indie rock och alternativ rock. 2020 låter de bättre än någonsin. Soundet har blivit bättre. Ja, stundtals har det blivit lysande och man får vibbar från såväl The Gaslight Anthem som The Menzingers – och vad gillar man inte med det? Detta är dock tyngre.

 1. All the kids in LA
 2. Let it ride
 3. Bam rang rang
 4. Tommy in the 80’s
 5. Nobody say nothing
 6. Nowhere bus
 7. Stiff
 8. Born to raise hell
 9. Sticky thumbs
 10. Kicking over bottles
 11. Bar no one

Beach Slang har faktiskt varit så ojämnt att man funderade på att låta denna plattan passera olyssnad, men man är ju nyfiken och då måste man liksom bara höra nåt spår – och det var en jävla tur!

Det räckte med att höra de två första spåren för att inse att det är något alldeles extra för den som gillar punkrock … och då är ändå All the kids in LA någon instrumental sak.

Fast när Let it ride kickar i gång så är det bara till att ta plats på åkturen som Beach Slang bjuder på. Vilken jävla låt det är!

Jag vet. Man ska inte svära, men för tysan så himla otroligt bra! Vilket sound, vilket gung! Vilka trummor! Vilket gitarriff! Vilken simpelt lysande text som fastnar direkt!

I’m just another drunk in another bar
Murdering songs on a dead guitar
They wreck my fist but could fix my heart

Did you come to watch me choke?
Did you come to watch me choke? Again
Did you come to watch me choke?
Did you come to watch me choke? Again

Bam rang rang är både stökigare och snabbare. Det är ett bra drag! Fast med Tommy in the 80’s blir det helt annorlunda. När Beach Slang gör en låt om Tommy Keene blir det punk med keyboards och det är en låt som det doftar 1980-tal över. Det fungerar faktiskt väldigt bra.

Sedan kommer plattan absoluta höjdpunkt. Man såg det liksom inte ens komma … Nobody say nothing är en lugn soft låt där det finns plats för stråkar. Det låter inte som någonting annat på plattan och det är så man tappar andan när Alex sjunger ”You hung around for a year or so // And finally split for good // I don’t care much // I mean, everyone knew you would.” Jomentjena! Hush! Detta är en av de bästa låtarna som kommer att släppas under 2020.

Det var fem spår in på plattan … resten då? Nowhere bus är liksom en fortsättning på Nobody say nothing. Det är verkligen det och det är så att nacken börjar spinna. Rysningar räcker inte till liksom.

Sedan blir det lite fetare rock ’n’ roll med Stiff, Born to raise hell och Sticky thumbs. Allt låter skitbra. Det är så enkelt.

Sedan rundas albumet av med Kicking over bottles och Bar no one. Här är det den förstnämnda som ser till att man får en smäll i ansiktet. Det är soft och skön punk med ett alldeles fantastisk gung. Nej, detta var en grym platta, Beach Slang! Tack!

Topp tre? Nobody say nothing, Nowhere bus, Let it ride och Kicking over bottles.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Nytt från indieveteranerna Nada Surf

Nästa inlägg

Almost Dead Men kommer att skaka liv i dig ...

Senaste om Beach Slang