Oasis – när de stod på toppen av sin karriär

1996.

Två legendariska spelningar i Knebworth.

Nu tar Oasis oss tillbaka till den tiden – och man måste älska varje sekund!

4/5

Artist:
OASIS
Albumtitel:
KNEBWORTH 1996 (LIVE)
År:
2021
Genre:
ROCK
Skivbolag:
BIG BROTHER RECORDINGS LTD

Det var 1994 som det brittiska rockbandet släppte den klassiska plattan Definitely maybe med låtar som Cigarettes & alcohol, Live forever och Supersonic.

Det var 1995 som Oasis släppte (What’s the story) Morning glory? – som är ett av Storbritanniens mest sålda album genom alla tider – med låtar som Wonderwall, Don’t look back in anger och Champagne supernova.

Så det var två vansinnigt bra album som bandet som på det tiden räknades som ett av världens största hade med sig när de skulle göra två gigantiska konserter inför 250 000 åskådare i Knebworth – och de där spelningarna har blivit legendariska precis som bandet – med frontfigurerna och bröderna Noel Gallagher och Liam Gallagher – som lades ned för över tio år sedan.

Det har också gått 25 år sedan de där spelningarna – och då är det väl alldeles strålande att släppa en liveplatta från den där två augustikvällarna i Knebworth Park.

 1. Columbia
 2. Acquiesce
 3. Supersonic
 4. Hello
 5. Some might say
 6. Roll with it
 7. Slide away
 8. Morning glory
 9. Round are way
 10. Cigarettes & alcohol
 11. Whatever
 12. Cast no shadow
 13. Wonderwall
 14. The masterplan
 15. Don’t look back in anger
 16. My big mouth
 17. It’s gettin’ better (Man!!)
 18. Live forever
 19. Champagne supernova
 20. I am the walrus

Herre jösses! Det här är nostalgi! Oasis har sedan debutplattan varit något av husgudar här så visst är man färgad … nu var man inte själv på plats för 25 år sedan utan det kom fem år senare när Oasis tog plats inför ett fullsatt Wembley då de också spelade in Familiar to millions-albumet.

Vilka låter de ger oss! De rivstartar allting med Columbia och Acquiesce innan de radar upp rock ’n’ roll-hits som Supersonic, Hello, Some might say, Roll with it, Cigarettes & alcohol, Wonderwall, Don’t look back in anger, Live forever och Champagne supernova.

Det är klassiker hela bunten – och den rock ’n’ roll-musiken som Oasis gav oss för 25 år sedan är fortfarande lika bra. Det är så att nackhåret reser sig! Detta var konserter från den tid då Oasis stod på toppen av sin karriär – och det är alldeles underbart att äntligen för höra det.

Sedan är det lite kul med Oasis att de även har en del singelbaksidor, som The masterplan, och den fristående singeln Whatever (som släpptes i december 1994) att krydda allting med.

Här körde de dessutom My big mouth och It’s getting better (Man!!) som sedan kom med på Be here now-albumet som släpptes året efter.

Topp tre? Nope. Här finns bara en sak. Topp 20. Missa inte en låt! Största överraskningen? My big mouth som låter bättre än någonsin.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

I en annan tid - nytt med Dödskällan

Nästa inlägg

Finnegan's Hell gör en svart och lysande jullåt

Senaste om Oasis

Oasis levererar ren magi

På Oasis andra album – (What’s The story) Morning glory? – finns inga svaga låtar. Manchesterbröderna