JD Miller blir bara bättre och bättre

JD Miller är tillbaka med sin tredje fullängdare.

Och då råder det knappast någon tvekan om vilket album som är det bästa som rockbandet har gjort.

Det är Afterglow!

4/5

Artist:
JD MILLER
Album:
AFTERGLOW
År:
2019
Genre:
ROCK
Skivbolag:
MIGHTY MUSIC, TARGET GROUP

JD Miller släpper en ny platta. Foto: Pressbild

När JD Miller släppte World war X under 2017 så var det helt klart ett väldigt bra album. Då bjöd de på en platta där de skiljde ut sig en del från andra melodiösa hårdrocksband. De gjorde det helt enkelt för att de var lite tyngre. Det var lite fetare rock ’n’ roll.

Det är samma visa denna gång – och det låter fortfarande fantastiskt bra. Ja, det låter till och med bättre än någonsin.

 1. Inside a dream
 2. Game of love
 3. Inception
 4. Icarus
 5. Light your fire
 6. In the afterglow
 7. The desire
 8. Burned alive
 9. The answer
 10. Devilstorm
 11. Auburn skies

Plattan kickar i gång på bästa sätt. Inside a dream är melodiös som tusan. Och det känns nästan som om JD Miller har slagit in på något nytt lite softare spår, men sedan kickar den i gång. Så där jäkla tungt blir det inte, men gunget i den här AOR-låten sätter sig direkt.

Den låten är dock något av ett undantag. Även om det är AOR och keyboardslingor i låtarna så blir det tyngre. Det blir inte metaltungt, men det blir bra drag. Och det börjar redan i Game of love och tar väl egentligen inte slut förrän Auburn skies som är sistaspåret på albumet. Visst, det finns någon powerballad på vägen, men det lyfter liksom bara albumet lite extra.

Nej, det här var helt klart ett skitbra album så detta vill ni inte missa! Det är dessutom en jämn platta. Alla låtar håller liksom klass så det går inte ens att välja ut några favoriter. Man vill inte välja ut några favoriter … fast sistaspåret … sistaspåret! Missa inte Auburn skies! Mamma mia så bra!

Afterglow släpptes den 18 oktober.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ett jäkla ös och drag från Refused

Nästa inlägg

Gerry Cinnamon briljerar med singeln Sun queen

Senaste om JD Miller