Nu blir det mer poprock än visa från Johanna Bakke

Johanna Bakke släpper sin debutplatta på svenska.

Då blir det mer poprock än visa.

Och för den som gillar textnörderi så är det en guldplatta …

5/5

Artist:
JOHANNA BAKKE
Albumtitel:
SMÅ SMÅ ORD OM OVISSHET
År:
2020
Genre:
POP
Skivbolag:
JOHANNA BAKKE, CLAP YOUR HANDS

Här kommer en riktigt trevlig överraskning. Det är Johanna Bakke som bjuder på den. Hennes album Små små ord om vishet är verkligen något som lockar till lyssning. Dra i gång en låt och verkligen lyssna … sen är man fast!

  1. Brevet
  2. Gå i takt
  3. Små små ord om ovisshet
  4. Tyst
  5. I dag är inte min dag
  6. Sara Elin
  7. Jag vill bara sluta sakna dig

Det första som slår en är att Johanna Bakke, som fick Lill-Babs-stipendiet 2018, påminner en hel del om en annan alldeles strålande svensk artist … hon påminner om Annika Norlin och det hon gör med Säkert! Bara den jämförelsen borde få ögonbrynen att röra på sig hos de flesta.

De här nya Bakke-låtarna är mindre visa och mer poprock och det låter väldigt bra – inte minst gitarrsoundet … Det är dock texterna som man fastnar extra mycket för.

Bakke är precis som Norlin en textnörd. 23-åringen från Järvsö samlar på ord och det känns som om det är hur naturligt för henne att pussla ihop det till låttexter.

Då blir det en grym debut som med jättefina låtar hela vägen och jag älskar hela plattan, men på något sätt fastnar jag lite extra för Tyst – kanske för att man känner igen sig – och för sistaspåret Jag vill bara sluta sakna dig.

Jag vill bara sluta sakna dig
Jag vill sluta tycka om dig, inte bara se det fina
Jag vill bara sluta sakna dig
Jag vill sluta tycka om dig
Jag vill att du lägger av

Johanna Bakke

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Premiär: Se High Up Norths video till Ride

Nästa inlägg

Det är lätt att fastna för Haunted By Destiny