4/5
Artist:
Säkert!
Album:
Arktiska Oceanen (EP)
År:
2018
Genre:
Indie
Bolag:
Razzia Records

Säkert! fick en plötslig och intensiv klimatångest …

Plötsligt fick Säkert! en intensiv klimatångest.

Då kritade Annika Norlin ner några låtar och nu finns EP:n Arktiska Oceanen att lyssna på.

Annika Norlin har gett ut sin musik under artistnamnen Hello Saferide och Säkert! Med Säkert! har det blivit fyra plattor och den senaste kom så sent som förra året.

  • Säkert! (2007)
  • Facit (2010)
  • Säkert! på engelska (2011)
  • Däggdjur (2017)

Grejen med Säkert! har alltid varit texterna. Norlin lyckas alltid göra bra texter. Så är det självklart även nu när vi nu får Arktiska Oceanen som innehåller tre låtar:

  1. Arktiska Oceanen
  2. Skadat exemplar
  3. Washington

Låtarna kom till sedan Norlin, som tidigare alltid hellre har varit inomhus än utomhus, fått klimatångest. Så här skriver Norlin i ett pressmeddelande:

Men nu satte sig ångesten i magen, runt halsen och höll ett stadigt grepp. Jag tänkte att det enda som spelade nån roll var att man fick sitta ute i klar luft och att om nåt skulle hota det vet jag faktiskt inte vad jag gör. Jag brydde mig till noll procent om mina barnbarn här, jag tänkte bara på mig själv.

Säkert! ger oss tre kalasbra låtar. Det är låtar med känsla, det är låtar med Norlins texter. Det är Säkert! helt enkelt.

Med Arktiska Oceanen får vi lite mer fart, nästan lite mer disco. Med Skadat exemplar får vi en högstadietryckare och med Washington får vi en långsam låt som handlar om när flora och fauna startar krig efter Parisavtalet.

Tro inte att jag vet nåt om miljöfrågan eller nånting, det här är bara baserat på ångest och inget på fakta. Jag har ingen aning om vad jag håller på med.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Every Million Miles: "Måste sluta förstöra våra hav"

Nästa inlägg

Lugnet tar plats på Sweden Rock Festival