4/5
Artist:
Place Vendome
Album:
Close to the sun
År:
2017
Genre:
Rock
Bolag:
Frontiers Records s.r.l.

Close to the sun – ett monsteralbum!

Han är en del av Kiske/Somerville, han har funnits med i Helloween och han finns med när Avantasia släpper sina plattor.

Nu har Michael Kiske släppt en ny platta med Place Vendome.

Det går liksom inte att inte imponeras av Michael Kiske. Bara det att han är sångare på några av Helloweens album gör honom till en metallegendar.

Att han sedan kryddar det med att göra bra soloplattor och finnas med finns med i Avantasia och Kiske/Somerville gör inte saken sämre. Kiske finns också med i Place Vendome som släppte sin debutplatta 2005. Place Vendomes diskografi:

 • Place Vendome (2005)
 • Streets of fire (2009)
 • Thunder in the distance (2013)
 • Close to the Sun (2017)

När vi får Close to the sun får vi en grym platta. Det blir oerhört melodiöst och det är kanske inte så konstigt med tanke på vilket gäng som han har bjudit in som gästartister: Magnus Karlsson, Gus G, Alfred Koffler och Kai Hansen för att nämna några.

På Close to the sun får vi tolv låtar.

 1. Close to the sun
 2. Welcome to the edge
 3. Hereafter
 4. Strong
 5. Across the times
 6. Riding the ghost
 7. Light before the dark
 8. Falling star
 9. Breathing
 10. Yesterday is gone
 11. Helen
 12. Distant skies

Close to the sun kickar i gång plattan med samma namn. Det är melodiös hårdrock med metalkänsla eller vänd på det om du vill.

När vi dessutom för höra Kiske sjunga på ett lite annat sätt än man kanske är van vid blir detta helt klart ett album som sticker ut.

Det är till och med det bästa som Place Vendrome (Michael Kiske, Dennis Ward, Günter Werno, Dirk Bruinenberg och Uwe Reitenauer) har gjort.

Det är en blivande klassiker, det är en killers no fillers-platta.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

3 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Arg och energisk svensk punkrock

Nästa inlägg

Det gungar lika skönt som alltid