Joyce Manor - Million Dollars To Kill Me
4/5
Artist:
Joyce Manor
Album:
Million dollars to kill me
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
Epitaph Records

Annorlunda och smått lysande av Joyce Manor

Joyce Manor-resan fortsätter.

Nu tar den dock en annan väg och det låter lite annorlunda … fast det är så bra att man hoppas att resan inte har något slut.

Det amerikanska bandet bildades 2008 i Torrance, Kalifornien. Från början handlade det om en akustisk poprockduo med Barry Johnson och Chase Knobbe. Det varade dock inte länge utan Joyce Manor fylldes på med medlemmar och snart var de ett helt band.

Och det har oftast handlat om poppunk när Joyce Manor har skickat ut sina plattor.

 • Joyce Manor (2011)
 • Of all things I will soon grow tired (2012)
 • Never hungover again (2014)
 • Cody (2016)
 • Million dollars to kill me (2018)

Med den nya plattan, Million dollars to kill me, låter det inte riktigt som förr. Joyce Manor vrider till sin musik något snäpp och det blir mer alternativ rock än poppunk och emo – även om det självklart finns kvar punkinfluenser.

 1. Fighting kangaroo
 2. Think I’m still in love with you
 3. Big lie
 4. I’m not the one
 5. Million dollars to kill me
 6. Silly games
 7. Friends we met online
 8. Up the punx
 9. Gone tomorrow
 10. Wildflowers

Man kan ganska snabbt räkna ut att den här platta kommer att dela in fansen i två läger. De som säger japp! och de som säger nä!

En annan tar till sig det här direkt. På något sätt finns det liksom tillräckligt med popppunkband. Du har Taking Back Sunday, Green Day, Blink-182 och Angels & Airwaves för att nämna fyra sylvassa band lite snabbt.

Men något band som låter som Joyce Manor 2018 finns det inte. Joyce Manor sticker ut med det här även om man får en del Weezer-vibbar här och där.

Bandmedlemmarna har helt enkelt blivit lite äldre och då kanske även de vill utveckla sin musik? Jag ser inget som helst fel i det utan låter plattan gå på repeat.

Och vem kan motstå en låt som har titeln Fighting kangaroo? Inte nog med att titeln är urskön. Låten är dessutom en överjävlig kärlekslåt som har ett sådant gung att man inte kan sluta lyssna.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Årets Bästa Album 2018
Föregående inlägg

Årets 70 bästa album 2018

The Dogs - Before Brutality
Nästa inlägg

Först ut 2019: The Dogs!