Mickey Rickshaw - Home In Song

Tredje plattan på fyra år av Mickey Rickshaw

Varför inte testa lite ny celticpunk från Boston?

Nej, det är inte Dropkick Murphys. Det är Mickey Rickshaw som släpper Home in song.

4/5

Artist:
MICKEY RICKSHAW
Album:
HOME IN SONG
År:
2019
Genre:
CELTIC, PUNK
Skivbolag:
MICHAEL RIVKEES

När man snackar om celticpunk från Boston så är det väl självklart att det är Dropkick Murphys som man i första hand tänker på. De har ju ändå varit i gång sedan 1996 och skickat ut en jäkla massa bra plattor.

Men givetvis finns det fler vassa band från staden i USA. Ett är Mickey Rickshaw. De skickade ut sin debutplatta 2015.

 • No heaven for heroes (2015)
 • Behind the wheel (2016)
 • Home in song (2019)

Mickey Rickshaw ger oss celticpunk som är influerad av New Englands punk-, hardcore- och skascener och av band som NoFx, Bouncing Souls och The Voodoo Glowskulls. De blandar in en del folkmusik, australiensiska ”nu ska vi skåla”-musik och traditionella irländska melodier i sina låtar.

 1. Home in song
 2. Dacia
 3. Drag
 4. Keep afloat
 5. Soldier on
 6. Fang
 7. Rope
 8. Molly
 9. Vagrant
 10. Loud and clear
 11. Floodgates

Det är fartfyllda och högenergiska låtar där det finns plats för säckpipa, vionlin, flöjt och fotstampsgung … vi får helt enkelt allt det där som man önskar när ett celticpunkband drar i gång. Vi får även en del skavibbar i några låtar, till exempel Dacia och Rope, och som helhet blir det ett väldigt bra album som är en hyllning till livet.

Starten med Home in song och Dacia är dock inte lysande. Det är helt okej, men Mickey Rickshaw har betydligt bättre låtar än så. Det är med tredje låten Drag som allting släpper. Det är ett sjuhelsikes gung och det är så här bra som Mickey Rickshaw kan vara. Efter det så är det bara att höja volymen och hänga med på en härlig musikfest med Bostonbandet.

Topp tre? Drag, Keep afloat och Fang.

Gillar du Dropkick Murphys och Mahones så är Home in song här en platta för dig.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

4 Comments

 1. Dom är ett fantastisk bra band, helt sjukt att dom inte har något skivkontrakt ännu. Känner killarna i bandet sedan några år tillbaka och har sett dom live flera ggr, senast i London för något år sedan. Ett av dom bästa livebanden jag sett.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Backyard Babies - Sliver And Gold
Föregående inlägg

Bland det bästa som Backyard Babies har gjort

Durand Jones & The Indications - American Love Call
Nästa inlägg

Soul/funk med Durand Jones & The Indications

Senaste om Mickey Rickshaw