Bad Radiator är något annat än Grace …

Kommer ni ihåg Grace och låten Ingen kan älska som vi?

Några av bandmedlemmarna därifrån har återförenats i Bad Radiator som nu är aktuella med plattan BR V.

4/5

Artist:
BAD RADIATOR
Album:
BR V
År:
2020
Genre:
ROCK
Skivbolag:
CRAZY FEELGOOD MUSIC

Grace fick en svensk jättehit med låten Ingen kan älska som vi som också var ledmotiv i filmen med samma namn. Ja, det var ju för den låten som man köpte den LP:n någon gång under slutet av 1980-talet.

2011 återförenades tidigare medlemmar från gruppen och bildade Bad Radiator. Grace var dock pop, Bad Radiator är något helt annat. Bad Radiator ger oss mjukrock, melodiös rock och AOR som det doftar 1980-tal över.

  1. Long way from home
  2. Heart attack
  3. Coming home
  4. Came without a warning
  5. Rock n roll
  6. Fake
  7. King of the lonely
  8. Tell me why I’m on the run
  9. I can’t take it anymore
  10. Falling leaves

Det här är väldigt soft. Det är smooth som tusan som man säger internationellt och då kan ni knappast räkna med att det här är någon fredagspartyplatta.

Detta är i stället en platta som man verkligen vill lyssna på, inte minst på grund av gitarriffen som dyker upp i låtarna. Det är mest dem som man sitter och väntar på hela tiden fast det är ju inte så att man har tråkigt under tiden. Det är bra och välproducerade låtar hela tiden. Stundtals är det till och med löjligt bra …

När man dessutom får en start på plattan med tre kanonlåtar direkt – Long way from home, Heart attack och Coming home – så är det bara till att tacka Bad Radiator för ett riktigt bra album i BR V för det tar verkligen inte slut förrän Falling leaves har snurrat i mål.

Topp tre? Coming home, Falling leaves och Heart attack.

Bad Radiator
Mikael Lundgren (sång, keyboards)
Klas Bergvall (gitarr)
Jan Persson (bas)
Roger Hansson (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Michael Monroe rockar vidare med One man gang

Nästa inlägg

Taylor Swifts senaste - nästan lika bra som 1989 ...