The Rhymes ser till så att hela rummet gungar

Så är då The Rhymes äntligen framme vid sitt albumsläpp.

Vi får ett debutalbum från ett svensk indierockband som ser till att hela rummet börjar gunga!

4/5

Artist:
THE RHYMES
Album:
THE RHYMES
År:
2020
Genre:
INDIE
Skivbolag:
ALOADED

The Rhymes bildades i Uppsala 2016 där bandmedlemmarna tog med sig sina olika influenser från alla möjliga band och fyra år senare släpper de sitt debutalbum som går i fotspåren av The Vaccines, U2, The Killers och James.

Ah, där fastnar man lite: James. De har minsann ett helg gäng med sylvassa låtar i sin katalog och man kan helt klart höra lite av dem i detta.

  1. Along
  2. Homerun
  3. Love to long
  4. Viral
  5. Take me
  6. Robin Hood
  7. Springtime
  8. Säffle

The Rhymes:

Vi har spelat på alltifrån pizzerior till vardagsrum till Cirkus som förband till Mando Diao och med egna ögon sett vad gitarr, bas, trummor och sång gör med människor.

Det här är åtta grymt sköna spår. Det är gitarrdriven indierock, men det är även indiepop som ryms i detta. Det är melodier som fastnar som som smittar av sig så att man blir på bra humör. Man vill ha mer och mer av detta nya gäng som levererar i låt efter låt.

Eftersom man inte hade några som helst förväntningar på The Rhymes – man hade ju aldrig hört dem tidigare – så är det förvånansvärt bra.

Man kan förstå att de vågar vara lite kaxiga när de säger att ”inga svenska band slår utomlands längre, men 2020 ändrar vi på det.”

Det är mycket möjligt att det blir så.

Det borde kunna bli så för The Rhymes debutplatta är en pärla.

The Rhymes debutplatta släpptes den 17 april.

The Rhymes
Tomas Rimeika Karlsson (sång)
Erik Eklund (gitarr)
Oscar Lindeberg (bas)
Adam Ehlert (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En synthpoppig ny EP av Spector

Nästa inlägg

Gathering Of Kings fortsätter att leverera

Senaste om The Rhymes