The Rhymes släpper EP:n Elevator

Sverige- och Tysklandsturnén ställdes in.

Då gick The Rhymes in i studion och gjorde en EP i stället.

Nu är Elevator här.

4/5

Artist:
THE RHYMES
Albumtitel
ELEVATOR (EP)
År:
2021
Genre:
INDIE
Skivbolag:
THE RHYMES

Det var under 2020 som indierockbandet The Rhymes, som bildades 2016, albumdebuterade och med den plattan i ryggen så var planen att ge sig ut på turné, men pandemin förstörde alla möjligheter till det.

The Rhymes fick en jäkla massa tid över, men utan inkomster från några gig är det svårt att spela in ny musik. The Rhymes löste det genom att ta hjälp av sina fans och en lyckad crowfundingkampanj senare så hade de plötsligt möjlighet ett göra en ny EP.

Nu är Elevator här.

  1. Atomic spring
  2. Get high, buy clothes
  3. Never collide
  4. Autobahn

Det här är fyra sköna indierock/indiepop-låtar som sparkar i gång med Atomic spring. Det är en låt om en evig vår. Du får träffa alla som har lämnat jorden på en plats där det inte finns någon smärta. The Rhymes sjunger om det i en härligt skön indiepoplåt som har ett härligt gung.

Get high, buy clothes tar vid och det här soundet som The Rhymes ger oss är så jäkla skönt. Här får vi det till en låt om klimatkrisen.

Never collide – som är ett rop efter närhet – är en härlig powerpoplåt och det doftar 1990-tal över det här.

Den lite mer lugnare Autobahn rundar sedan av en jättefin EP – och vad passar bättre än att göra det med en låt som handlar om att gå vidare?

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ny fantastisk singel från Thomas Stenström

Nästa inlägg

Heavy metal thunder med The Sonic Overlords

Senaste om The Rhymes