En synthpoppig ny EP av Spector

Det brittiska indierockbandet Spector har vid det här laget etablerat sig rätt så väl på den brittiska indiescenen, med två kritikerrosade album – Enjoy it while it lasts (2012) samt Moth boys (2015) – i bagaget.

På sin nya EP Extended play tar gruppen vid där de slutade på senaste plattan, med nya poppiga låtar och medryckande melodier.

4/5

Artist:
SPECTOR
Album:
EXTENDED PLAY
År:
2020
Genre:
INDIE
Skivbolag:
MOTH NOISE

Dock får syntharna ta större plats denna gång – ett rätt så vågat drag, med tanke på hur det brukar gå när andra rockband försöker göra samma sak.

Men Spector lyckas faktiskt få det att låta förvånansvärt bra. Det är indierock och synthpop i symbios, där gitarr och synth systerligt och broderligt delar på utrymmet. På det är produktionen snygg, vilket ger varje ljud det beskärda utrymme det förtjänar.

Det doftar en del 80-tal om det hela, och för att sätta det i relation till något välkänt ligger New Order ganska nära till hands. Ett minus är visserligen texterna, som känns rätt så intetsägande – men å andra sidan gör det inte särskilt mycket; sångaren Frederick Macphersons magnifika röst täcker upp för det mesta. Extended play hade gärna fått vara ett helt album, men den bjuder i alla fall på fyra låtar som gott och väl är värda att ge en chans såhär i
karantäntider.

Bästa spår: Half life och Simplicity.

Musikälskare med förkärlek för allt som är indie och alternativt - typ så. Fem album som jag håller kärt: Frightened Rabbit - Midnight organ fight, JAWS - The ceiling, The War On Drugs - A deeper understanding, American Football - LP3, The Killers - Hot fuss.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Det både osar och ångar runt Dictator Ships debut

Nästa inlägg

The Rhymes ser till så att hela rummet gungar