Make a move – en kanonplatta av Ulf Nilsson!

Det tog sju år.

Men nu är den här.

Nu är Ulf Nilsson andra platta här – och det låter grymt bra!

4/5

Artist:
ULF NILSSON
Albumtitel:
MAKE A MOVE
År:
2020
Genre:
ROCK
Skivbolag:
DOCKS, FIFTH ISLAND MUSIC, SONY MUSIC

Nu har det ju inte varit tyst runt Ulf Nilsson under dessa år utan han har kommit med någon EP och ett gäng singlar där man bara måste nämna Sing me a lullaby som har gör tillsammans med Linda Varg. Den låten finns dock inte med på Make a move. Här finns däremot en jäkla massa andra guldkorn …

 1. Make a move
 2. Testify
 3. Underdog
 4. Drink my blues away
 5. Like you’re supposed to
 6. Shoot me down
 7. I still love you
 8. Girl I miss you
 9. Where you belong
 10. Break on me
 11. Underdog (Piano version)

Nilssons singelsläpp inför albumreleasen har sagt samma sak: Det kommer att bli en riktigt vass platta. Det kommer att vara en platta som är fullmatad med bra rock/poprock/arenarock-låtar – och så är det.

Ta bara den magiska Underdog som exempel … det är tre minuter och fyra sekunders magi! Underdog är en anthem om att man till slut ska stå där som en vinnare, om att man aldrig behöva känna sig som en förlorare.

När man sedan får Ulf Nilssons perfekta rock ’n’ roll-röst till detta så är det nästan som om man undrar vad man har blivit träffad av. Sedan är det ju kul att man får låten i en pianoversion sist på albumet också …

It’s hard sometimes not feeling like a misfit (hey)
When you’re always being underestimated (hey)
Never good enough always out of place yeah (hey)
I guess you wouldn’t know unless you’ve lived it (hey)

Ulf Nilsson

Här finns dock en jäkla massa mer: Shoot me down, I still love you, Break on me, Like you’re supposed to, Where you belong … det där är dock ”bara” övriga singlar – och har du missat dem så har du något att se fram emot här.

Nilsson blandar även upp soundet. Här finns den riktigt sköna poprocklåten I still love you och här finns den lugna låten Break on me. Bland de övriga låtarna finns det småtunga titelspåret Make a move och den härligt bluesiga Drink my blues away. Det finns liksom lite allt möjligt och det är väl klart att man uppskattar det skarpt.

Topp tre? Underdog, I still love you och Shoot me down. Break on me är även det en favorit.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Vilken härlig debutplatta, Boys From Heaven!

Nästa inlägg

The Bouncings Souls väljer det avskalade spåret

Senaste om Ulf Nilsson