DeVicious - Reflections
4/5
Artist:
DeVicious
Album:
Reflections
År:
2019
Genre:
Rock
Bolag:
Metalapolis

DeVicious sparar inte på krutet

De skickade ut sin debutplatta Never say never i somras.

Men DeVicious sparar inte på krutet.

De är redan tillbaka med uppföljaren – och det låter minst lika bra denna gång!

DeVicious
DeVicious är aktuella med en ny platta.

När ett band skickar ut två plattor så här tätt brukar man fundera – innan man har hört den nya musiken – om de inte kan ha stressat fram något. Andra band kan ju ta flera år på sig för att få fram en uppföljare till ett album. DeVicious valde faktiskt att gå in i studion direkt efter att de hade skickat ut sin debut …

När det det melodiösa hårdrockbandet, som bildades 2016 och som består av gamla polare från Tyskland, behöver man dock inte ens börja fundera i de banorna. DeVicious smäller till med en sylvass platta – igen.

På Reflections får vi tolv spår:

 1. Long way home
 2. Never let you go
 3. Understand
 4. Desire
 5. Hungarian girl
 6. Flying
 7. Saturday night
 8. We’re dying
 9. Run together
 10. Feel the heat
 11. Manhattan memories
 12. Never let you go (Radio version)

DeVicious fortsätter på samma sätt som de gjorde på debutplattan. Det betyder att det är melodiös hårdrock. Det är catchigt som tusan och det är lika lätt att man gungar med som att man börjar spela lite luftgitarr till de sköna riffen.

Kanske att det här albumet känns lite tyngre än debuten, men då snackar vi inte någon jätteskillnad och det är inte så att det blir för tungt, absolut inte. Dessutom sitter melodierna sitter där i låt efter låt.

Albumet kickar i gång emd den fartfyllda Long way home innan vi får Never let you go där DeVicious har tagit hjälp av sångaren Åge Sten Nilsen (Ammunition, Wig Wam). Båda låtarna håller hög klass … fast det gör alla låtar på plattan.

Förra plattan kunde man placera DeVicious tillsammans med Dare. Den här gången hamnar de intill band som Eclispe och H.E.A.T.

Topp tre? Long way home, Never let you go och We’re dying.

DeVicious
Zoran Sandorov (sång)
Alex Frey (bas)
Radivoj Petrovic (gitarr)
Denis Kunz (keyboard)
Lars Nippa (trummor)

Reflections släpptes den 1 mars.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Cats In Space - Daytrip To Narnia
Föregående inlägg

Disco och rock 'n' roll med Cats In Space

Tesla - Shock
Nästa inlägg

Teslas bästa platta på flera år

Senaste om DeVicious