Ny skön soloplatta med Jesper Binzer

När covid-19-pandemin slog till och stoppade alla livespelningar valde D-A-D att ta ledigt ett år.

Fast Jesper Binzer ville inte sitta och rulla tummarna – så nu kommer soloplattan Save your soul.

4/5

Artist:
JESPER BINZER
Albumtitel:
SAVE YOUR SOUL
År:
2020
Genre:
ROCK
Skivbolag:
WARNER MUSIC

Jesper Binzer har varit med i D-A-D sedan starten 1982 och det danska rockbandet har en jäkla massa bra plattor i bagaget. De kom dessutom med en ny pärla så sent som 2019: A prayer for the loud.

Det var med den plattan i ryggen som de bland annat skulle ha varit på Sweden Rock Festival och Copenhell i somras, men allting blev ju inställt. Många andra band och artister har i stället valt att hitta andra lösningar som att till exempel göra webbspelningar. Det var ingenting för D-A-D som helt enkelt tog paus – utom sångaren Jesper Binzer då.

Dansken tog tillvara på den här tiden med att sätta ihop sin andra soloplatta Save your soul.

  1. Life is moving
  2. Save your soul
  3. Don’t let them make you choose sides
  4. Move a mountain
  5. The heart will find its way
  6. Premonition
  7. My head’s been places
  8. Drown waving
  9. What time is it now
  10. The price of patience

Man kan väl se detta som en fortsättning på Binzers solodebut Dying is easy som släpptes 2017 och då låter det fortfarande mycket D-A-D – fast det är väl självklart att det blir så. Det handlar ju om rock/hårdrock och det är Binzer som står bakom mikrofonen. Skillnaden kan väl vara att Binzer solo är lite softare än D-A-D. Binzer kan dock trycka på i en del låtar också och på den nya plattan gör han det oftare och det känns som om han tar ut svängarna lite mer – och han ger oss exempelvis pianoballaden Move a mountain.

Hur som helst så låter det väldigt bra. Det gör det i stort sett alltid när Binzer än inblandad i något. På Save your soul har han jobbat tätt tillsammans med producenten och gitarristen Søren Andersen.

Topp tre? What time is it now, Premonition, The heart will find its wayLife is moving, Move a mountain och The price of patience får man inte heller missa. Äh, kör hela plattan!

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

AC/DC släpper en grym platta i Power up

Nästa inlägg

Dante Hart går i pappas fotspår ...

Senaste om Jesper Binzer