Det glittrar om Velvet Insane på nya plattan

Oj, oj! Gissar om det glittrar runt Velvet Insane?!

Nu är glamrockarna tillbaka med en härlig platta i Rock ’n’ roll glitter suit.

4/5

Artist:
VELVET INSANE
Albumtitel:
ROCK ’N’ ROLL GLITTER SUIT
År:
2021
Genre:
GLAMROCK, ROCK
Skivbolag:
WILD KINGDOM

Velvet Insane har varit i gång sedan 2013 och de släppte sitt självbetitlade album 2019. Då var bandet en duo vilket nu har växt till en trio: Jonas Eriksson, Jesper Lindgren och Ludvig Andersson Lindgren. 2019 handlade det om klassisk rock ’n’ roll med spår av glamrock från 1970-talet.

Nu är Östersundsrockarna på gång med ett nytt album: Rock ’n’ roll glitter suit. Och vi får precis vad titeln säger. Det är rock ’n’ roll med en jäkla massa glitter.

Velvet Insane har tagit det där med glamrock till en helt ny nivå! Det här är glamrock som andas London 1973.

 1. Driving down the mountain
 2. Backstreet liberace
 3. Jaded eyes
 4. Velvet tounge
 5. Sound of sirens
 6. Riding the skyways
 7. Spin on crazy moon
 8. Sailing on a thunderstorm
 9. Midnight sunshine serenade
 10. Space age dj
 11. You’re the revolution

Velvet Insane gasar i gång albumet med Driving down the mountain och med den låten så känns det som om vi backar i tiden till 1970-talet någon gång.

Det blir old school-powerpop och glamrock. Det är gitarrer, trummor, piano … och ett otroligt gung! Det är ultracatchigt! Det är wam bam glam med Velvet Insane!

Backstreet liberace är så catchig att det glittrar om den. Det är så mycket glamrock att man inte kan sitta still en sekund. Vilket gung Velvet Insane får till här! Och pianolirandet sätter fart på vilka trötta ben som helst!

Här har Velvet Insane dessutom med sig två vassa gäster. Det är inga andra än Nicke Andersson och Dregen från The Hellacopters! De sätter sin lilla rock ’n roll-prägel på låten också för det blir även lite old school- och action rock-känsla över den har ursköna låten som Sulo Karlsson (Diamond Dogs, The Crunch) har skrivit.

Det är dock fortfarande Velvet Insane med sin härliga och catchiga glamrock som det handlar om. Det är bara någon liten nyans av The Hellacopters som man kan ana sig till – i alla fall när man vet om att de är med …

Vi känner oss väldigt stolta över den här låten och att den andas och ’swaggers’ som att den gjordes i London 1973, men med ett modernt sound. Snygga popharmonier, tunga trummor, vassa gitarrer och körer som får allt att lyfta! För att toppa det hela ytterligare fick vi med oss Dregen och Nicke Andersson från The Hellacopters – ett ovärderligt samarbete och med samma passion att få ge världen en ordentlig dos av äkta rock ’n’ roll. Bättre än så här blir det inte!

Velvet Insane

Visst, det är inte lätt att toppa en sådan låt, men Velvet Insanes platta är verkligen en höjdare. Den är fullmatad med positiv energi så man blir på ett sprudlande humör när man i låt efter låt får glamrock och allsångsrefränger.

De väljer också att dra ned på tempot i Sound of sirens och Midnight sunshine serenade. Velvet Insane låter onekligen bra även då och Sound of sirens tillhör albumets bästa låtar, men man törstar mest efter snabb glamrock, i alla fall nu när albumet är purfärskt, och de radar upp sådana låtar … Space age dj, gimme some rock ’n’ roll!

Topp tre? Backstreet liberace, Driving down the mountain och Sound of sirens.

Velvet Insane
Jonas Eriksson
(sång)
Jesper Lindgren (gitarr)
Ludvig Andersson Lindgren (bas)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Det är dags för Strÿkenine att debutera

Nästa inlägg

Platta nummer tio av The Black Keys

Senaste om Velvet Insane