En platta fulladdad med kalorier …

Sulo är tillbaka, men nu kör han på egen hand.

Då dukar han upp för en brittisk afton där vi får ett helt gäng med riktigt sköna rock ’n’ roll-låtar.

3/5

Artist:
SULO
Albumtitel:
FULL ENGLISH
År:
2017
Genre:
ROCK
SKivbolag:
LIVEWIRE, CARGO RECORDS UK

Sulo (Sören Karlsson) har under åren skämt bort oss med bra musik och lika bra plattor. Utöver sin solokarriär har Sulo släppt plattor med band som The Diamond Dogs och The Crunch. Och visst känner man igen Sulo från de banden även på Full english.

 1. Lady Jane
 2. Something about that girl
 3. Sorry for the young
 4. Among the angels
 5. Run for your life
 6. Hit me with your rock n roll
 7. Lightning strikes twice
 8. Stand on the rock
 9. Is it love on your mind
 10. Finest words
 11. Life’s work
 12. My bounty from above
 13. Hot swagger
 14. Roxette
 15. Enjoy the risk
 16. Poor poor heart
 17. Borstal breakout
 18. Roses and rings
 19. Teenage depression

På Full english får vi tolv nya låtar och hela sju bonusspår som är hämtade från soundtracket till boken Keep yourself alive och det är första gången som de släpps utanför Skandinavien.

Sulos Full english är rock ’n’ roll från början till slut. Det är ganska soft och lättlyssnad musik och det är absolut en bra platta – även om den känns aningen ojämn, i alla fall i en jämförelse med The Crunch-plattorna.

Albumet får en finfin start när Sulo skickar ut Lady Jane och Something about that girl. Han softar sedan till det med den countryaktiga Among the angels som också är en höjdare.

Den största favoriten? Förmodligen blir det Run for your life. Det är en så jäkla skön låt som går i det lite snabbare tempot och som har en refräng och ett gitarrsound som är hur sköna som helst.

Man kan snabbt konstatera att Sulos kärlek till den brittiska 1970-talsrockmusiken har inte har svalnat. Det här är en platta som både låter och doftar London 1973. Och Sulo blandar in soul, country och lite allt möjligt in sin rock ’n’ roll 2017. Lägg till hans lite raspiga röst så har du absolut en platta värd att dra i gång med ojämna mellanrum.

På bonuslåtarna har Sulo ett helt gäng med gästartister, exempelvis Wilko Johnson och Spike (The Quireboys).

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Brian Fallon är tillbaka med en grymt bra låt!

Nästa inlägg

Man bara måste lyssna på Curtis Harding