Passenger ger oss sin ”skilsmässoplatta” …

Passenger är väl mest känd för låten Let her go som toppade singellistan i 19 olika länder.

Men han har gjort mycket mer än så – och nu kommer det finfina albumet Songs for the drunk and broken hearted.

5/5

Artist:
PASSENGER
Albumtitel:
SONGS FOR THE DRUNK AND BROKEN HEARTED
År:
2021
Genre:
POP, ROCK
Skivbolag:
COOKING VINYL

Passenger var från början ett band, men det lades ned 2009 och Mike Rosenberg valde att köra vidare själv under samma namn – och den brittiske sångaren och låtskrivaren har inte legat på latsidan när det gäller att släppa plattor.

 • Wicked man’s rest (2007)
 • Wide eyes blind love (2009)
 • Divers & submarines (2010)
 • Flight of the crow (2010)
 • All the little lights (2012)
 • Whispers (2014)
 • Whispers II (2015)
 • Young as the morning old as the sea (2016)
 • The boy who cried wolf (2017)
 • Runaway (2018)
 • Sometimes it’s something, sometimes it’s nothing at all (2019)
 • Patchwork (2020)
 • Songs for the drunk and broken hearted (2021)

Visst, allting med Passenger är kanske inte strålande varje gång, men på varenda platta finns det guldkorn och sedan han man ju alltid den magiska Let her go i bakhuvudet … Dessutom toppade Young as the morning, old as the sea den brittiska albumlistan så visst är det värt att dra i gång Passenger när han släpper något nytt.

Denna gång blir det en ganska sorgsen och känslofylld skiva. Passenger skrev de flesta låtarna sedan hans förhållande hade tagit slut.

 1. Sword from the stone
 2. Tip of my tongue
 3. What you’re waiting for
 4. The way that I love you
 5. Remember to forget
 6. Sandstorm
 7. A song for the drunk and broken hearted
 8. Suzanne
 9. Nothing aches like a broken heart
 10. London in the spring

Coming out of a break-up creates such a fragile window. You’re
incredibly vulnerable for a few months. You’re so used to the safety of being with somebody and suddenly you’re out in the world on your own. And you get pissed and probably make some bad decisions. In some ways, you make it worse for yourself. But it’s a heady moment, losing love and being drunk. And it’s universal. Everyone goes through it at some stage.

Mike Rosenberg

Detta är mjuka och melankoliska låtar. Det är Passengers klassiska smått avskalade poprock som man fastnar för så lätt. Visst, det är knappast någon glad partyplatta, men ibland vill man ha det lite soft och bara lyssna när mörkret vinner över ljuset där ute.

Gillar du Let her go så är detta ett måste. Det är verkligen en stark platta. Ja, det är den starkaste som Passenger har gjort.

Topp tre? Sword from the stone som är ett brev till en förlorade käresta är otroligt sorgen och nästan jobbig att lyssna på. Nummer två får bli What you’re waiting for som är en enda lång kärleksförklaring och den är också väldigt känslosamt gjord. Låten om Suzanne är också sorgset skön.

Sedan får man inte heller missa A song for the drunk and broken hearted eller Tip of my tongue som i alla fall på något sätt känns 0,2 procent gladare.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Både energi och drag från Viral

Nästa inlägg

Rosell ger oss en välkryddad klassisk rock-gryta

Senaste om Passenger