Nomy - House Of The Rising Sun
4/5
Artist:
Nomy
Album:
House of the rising sun (Singel)
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
Patrick Marquardt

En amerikansk folksång i Nomy-tappning – del 2 …

Alla har vi väl gått och nynnat på The house of the ring sun?

Nomy gör lite till.

Han tar den och gör om den till sin alldeles egna låt.

Det har bara gått några veckor sedan Nomy (Patrick Marquardt) gav sig på att göra en cover. Han valde då den amerikanska folksången Where did you sleep last night som man har kunnat härleda så långt bakåt i tiden som till 1870-talet.

Nu är Nomy tillbaka med en ny låt – och har fortsätter i cover-spåret. Han fortsätter också i det amerikanska folksångspåret.

Nu ger han oss sin version av House of the rising song. Det är en låt som The Animals hade stora framgånger med 1964 och den brukar kallas för den första folkrocklåt-hiten. Låten sägs dock ha anor så långt tillbaka i tiden som 1905.

Hur som helst, när Nomy ger sig på det här gör han inte det som någon annan.

Det här är förmodligen den tyngsta och häftigaste versionen som finns av House of the rising sun – och då har ändå metalbandet Five Finger Death Punch gjort den på sitt sätt.

Låten börjar lite småtungt med trummor och någon annan ljudslinga. Sedan mjuknar den lite när Nomy börjar sjunga.

Det är dock långt ifrån soft. Nomys röst gör att det känns tungt trots allt. När han tar i med sången känns det som om det blir tyst i rummet och allt fokus hamnar på det som river sig ut ur högtalarna.

Det låter sjukt bra när det sedan bara är Nomys röst och en gitarrslinga under några sekunder. Sedan tar det fart. Allting tar fart! Det blir fett och maffigt och man vill bara höja volymen mer och mer. Det är helt enkelt en sådan där låt som man absolut inte vill missa.

Vad kan man säga? Det börjar nästan bli löjligt när Nomy släpper nytt. Karl vet ju inte hur man gör en dåligt låt. Det känns som om han skulle kunna få fart på en gammal halvkass dansbandsrocklåt från Smokie också.

Dessutom får ni inte missa hans videoutskick. Nu får vi en hel del videos till låtarna också. Det är alltid himla kul med sådant. På House of the rising sun får vi en rosa figur som bland annat bankar skiten ur trummorna …

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Crash Nomada - Crash Nomada
Föregående inlägg

Crash Nomada - tyngre och mörkare än någonsin

Stephen Pearcy - Viev To A Thrill
Nästa inlägg

Stephen Pearcy släpper ny soloplatta

Senaste om Nomy