En underbar återkomst av The Gaslight Anthem

Det har nästan gått tio (!) år sedan The Gaslight Anthem släppte ny musik.

Nu är det dags – och herre jösses så man har saknat det här bandet!

5/5

Artist:
THE GASLIGHT ANTHEM
Albumtitel:
POSITIVE CHARGE (SINGEL)
År:
2023
Genre:
PUNK, ROCK
Skivbolag:
RICH MAHOGANY RECORDINGS

The Gaslight Anthem – med Brian Fallon i spetsen – har gjort låtar som The ’59 sound, 45, American slang, Here’s lookin’ at you, kid och The patient ferris wheel för att nämna några få.

  • Sink or swim (2007)
  • The ’59 sound (2008)
  • American slang (2010)
  • Handwritten (2012)
  • Get hurt (2014)

Men efter albumet Get hurt valde New Jersey-bandet att ta en paus – det var 2015 – och bandmedlemmarna gjorde annat. Fallon släppte till exempel några fantastiska soloalbum. 2018 var The Gaslight tillbaka för sin The ’59 Sound anniversary tour. Det makalösa albumet fyllde ju tio år och det skulle firas.

Sedan hände inte så jäkla mycket och hoppet om en ny The Gaslight Anthem-platta började släckas sakta, men säkert. För över ett år sedan berättade dock bandet att de var tillbaka – och det med samma gäng: Brian Fallon, Alex Rosamilia, Alex Levine och Benny Horowitz. De skulle återigen göra en full satsning. Det var saker på gång. Ny musik och en ny turné. Äntligen!

Men det dröjde igen.

Nu över ett år senare kommer den första singeln: Positive charge.

Efter en lyssning är det bara att konstatera att tiden på något sätt har stått still. Fallon & company har lyckats behålla sin magi. De bjuder på samma härliga sound som är lika mycket punk som rock.

Textmässigt är det klassiskt Brian Fallon-berättande – och det är fortfarande alldeles lysande. Avslutningsraderna är fantastiska för det är ju så man känner: ”How I’ve missed you, and feelin’ good to be alive”.

The Gaslight Anthem
Brian Fallon
(sång, gitarr)
Alex Rosamilia (gitarr)
Alex Levine (bas)
Benny Horowitz (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En lysande skilsmässoplatta av Ruston Kelly

Nästa inlägg

En härlig Springsteen-tolkning av Ruborg

Senaste om The Gaslight Anthem