En sjukt skön The Offspring-cover av Nomy

The Offspring har några sylvassa låtar och plattor i bagaget.

Nu tar Nomy en av de bästa låtarna som det amerikanska punkrockbandet har gjort och gör om den – gissa om det låter bra?!

4/5

Artist:
NOMY
Album:
THE KIDS AREN’T ALRIGHT (SINGEL)
År:
2019
Genre:
PUNK, ROCK
Skivbolag:
PATRICK MARQUARDT

Originalversionen av The kids aren’t alright finns med på The Offsprings femte studioplatta Americana som släpptes 1998.

Det är än i dag en av de absolut bästa låtarna som de har gjort och Nomy har länge velat göra en cover på den och för ett par veckor sedan var det dags att skicka ut den.

Nomy, brukar mest hålla till i metalfacket, men nu går han in på punkspåret och det låter grymt bra. Trots allt så känner man igen Nomy i det här.

Det är fart och det är ett jäkla skönt gitarrlirande – precis som det är i originalet. Nomy lyckas dock lyfta fram klassikern lite extra och han röst passar hur bra som helst till låten.

When we were young the future was so bright
The old neighborhood was so alive
And every kid on the whole damn street
Was gonna make it big and not be beat

Now the neighborhood’s cracked and torn
The kids are grown up but their lives are worn
How can one little street
Swallow so many lives?

Nomy har under året skickat ut en hel del covers och det är riktigt vassa grejer hela vägen. Inte minst så är det värt att kolla upp hans versioner av The Interrupters-låtarna …

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

2 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Hell yeah, Paulo Mendonca! Mindcontrol har landat!

Nästa inlägg

Vice bjuder på partymetal på 3 fingers up

Senaste om Nomy