4/5
Artist:
Staffan Atling
Album:
Hundratusen första steg (Singel)
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
Staffan Atling

Så här berättar Staffan Atling din berättelse …

”Det har gått några veckor sedan bomberna briserade.”

Så börjar Staffan Atlings singel Hundratusen första steg.

Efter det är man fast …

Staffan Atling var med och bildade Fish Or Fantasy tillsammans med Frederik Zäll, Daniel Bellqvist och Peter Birming 1993. Fish Or Fantasy blev senare Eskobar, men Atling gick sin egen väg.

Dock så kommer han att vara tillbaka, som vikarierande basist, i Eskobar i höst plus att han kommer att skriva musik tillsammans med Lisa Lindebergh under namnet Lisas Vardagsrum.

Sedan har Staffan Atling även sitt soloprojekt att ta hand om. När vi nu får singeln Hundratusen första steg kan man – utan att överdriva det minsta – påstå att det är en bra start. Atling har ju planerat att bjuda på ytterligare släpp.

Hundratusen första steg är en känslosam sak.

Det är en text som skär rakt in i hjärtat.

Du bleknar bort i tystnaden

Min älskade och bästa vän

Jag blundar men jag kan inte sluta se dig

Även om det är för sent

Ber jag snart på bara knän

 

Hundratusen tankar försöker att förstå

Alla hundratusen skäl till att släppa dig och gå

För varje steg jag tar är det hundratusen kvar

Hundratusen första steg

Texten gör givetvis väldigt mycket, men Atling bjuder dessutom på en ganska soft rock/poprock-musik där vi får ett sjukt känslosamt körande eller vad man ska säga.

Det mäktiga soundet … rysningar! Rysningar! Det är så att man får någon känsla där man bara vill flyga i väg över ängarna.

Så här skriver Staffan Atling om låten på sin Facebooksida:

Det här är din berättelse. Det här är så jag berättar den. Och så jag upplevde det när det var jag. Hoppas den hittar och omfamnar dig.

Det är svårt att förklara det här så höj volymen och låt högtalarna jobba ordentligt när Hundratusen första steg snurrar på några gånger!

Det är lite, lite Tomas Ledin över det hela. Det är lite Ledin från den tiden då han gjorde bra låtar. Ni vet, En del av mitt hjärta– och Snart tystnar musikenLedin. Det här är lika bra så vi får hoppas att Atling inte låter sin musik tystna.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Doomsday Outlaw skickar ut Suffer more igen

Nordic Union - Second Coming
Nästa inlägg

Nordic Union är tillbaka med andra plattan

Senaste om Staffan Atling