Fina EP- och singelsläpp från Staffan Atling

Efter ett singelsläpp under 2018 och ett singelsläpp under 2019 var det dags för Staffan Atling att släppa nytt igen för några veckor sedan.

Då kom EP:n Välkommen ut och sedan kom även singeln Dåliga beslut.

4/5

Artist:
STAFFAN ATLING
Albumtitel:
VÄLKOMMEN UT (EP) / DÅLIGA BESLUT SINGEL)
År:
2020
Genre:
ROCK, POP
Skivbolag:
STAFFAN ATLING

Staffan Atling var med och bildade Fish Or Fantasy tillsammans med Frederik Zäll, Daniel Bellqvist och Peter Birming 1993. Fish Or Fantasy blev senare Eskobar, men Atling gick sin egen väg.

Dock har han gästspelat som vikarierande basist i Eskobar plus att han han har skrivit musik tillsammans med Lisa Lindebergh. Hundratusen första steg är en riktigt skön låt som Atling har gjort tidigare och om du har missat den så är det bara till att backa tillbaka och dra i gång den. Han fyllde sedan på med Och kullarna ler.

Nu är det alltså dags att solo-EP-debutera. Då blir det tre nya låtar:

  1. Dansar på din grav
  2. Välkommen ut
  3. Låt det flyta på

Staffan Atling berättar om EP:n, som innehåller tre låtar av olika karaktär, i ett mejl:

Dansar på din grav
”Sorg, jag lämnar dig, hugger dig i ryggen”. En näsblodsdoftande dänga som slår fast att man själv väljer att gå vidare ur svårigheter i livet.”

Välkommen ut
”Nu brinner du som av fosfor, obevekligt, klart”. Man släpper den man älskar, eller? En betraktelse i hur omtumlande det i så fall borde vara.”

Låt det flyta på
”… för berusad och bedövad är nog inte samma sak? Sånt fattar inte jag”. Valmöjligheterna ligger framme. Vägen likaså. Ändå komplicerar man saker och landar i att man inget begriper.”

Det är tre riktig sköna låtar som rör sig i spannet mellan pop och rock. Det betyder att det är lätt att ta sig till och att det är ännu lättare att ta något snett danssteg samtidigt som man vrider uppp volymen på stärkaren.

Dansar på din grav skickar dessutom ut någon feelgood-känsla. Vem börjar inte le när man får höra ”Lämnar dig i diket // Jag dränker dina krav” …

Välkommen ut är en ballad och det är en väldigt känslosam låt. Det blir det itne minst med tanke på när Atling undrar ”vad håller dig tillbaka från att klippa alla band och börja om med någon annan?”

Låt det flyta på är mer folkrock, det är mer trubadurrock. Det är en akustisk låt och helt klart hanterar Atling det här också.

Välkommen ut-EP:n följdes sedan upp med singeln Dåliga beslut som släpptes den 1 maj. Det är en riktig höjdare! Det är en ganska rockig sak som fastnar snabbt och man blir väldigt nyfiken på texten för vem har inte tagit dåliga beslut?

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Nu är det inte längre poppunk från Boston Manor

Nästa inlägg

Given succé för Barnes och Cold Chisel

Senaste om Staffan Atling