Crowne släpper sin debut: Kings in the north

Vad får du om du pusslar samman lite Art Of Nation med H.E.A.T, Europe och The Poodles?

Du får en ny svensk supergrupp: Crowne.

4/5

Artist:
CROWNE
Albumtitel:
KINGS IN THE NORTH
År:
2021
Genre:
HÅRDROCK
Skivbolag:
FRONTIERS MUSIC S.R.L.

Medlemmarna i det nya hårdrocksprojektet Crowne är sångaren Alexander Strandell (Art Of Nation), gitarristen, keyboardisten och producenten Jona Tee (H.E.A.T), basisten John Levén (Europe) och trummisen Christian Lundqvist (The Poodles). På albumet finns även Love Magnusson (Dynazty) med och levererar gitarrsolon.

Bara när man ser de där namnen så blir man nyfiken för de de har gjort tidigare skojar man inte bort och när de nu har förts samman för att göra albumet Kings in the north under Frontiers-presidenten Serafino Perugino vägledning så kan man snabbt räkna ut att det handlar om melodisk hårdrock.

 1. Kings in the north
 2. Perceval
 3. Sharoline
 4. Unbreakable
 5. Mad world
 6. One in a million
 7. Sum of all fears
 8. Set me free
 9. Make a stand
 10. Cross to bear
 11. Save me from myself

Det är ett gäng med härliga melodiska hårdrockslåtar som Crowne – som kanske kan jämföras med W.E.T. och Eclispe – ger oss. Det går dessutom åt det lite tyngre hållet, men här finns väl även någon låt som är mer AOR.

Det spelar dock ingen roll i vilket fack man placerar in de här låtarna för Crowne levererar från första till sista stund – och att det är gubbar som har varit med förr kan man höra. Allting är välgjort. Det är en rytmsektion som har stenkoll, det är vasst gitarrlirande och det en lika bra sång. Vi får liksom allt det som man villa ha på en riktigt bra melodisk hårdrocksplatta.

Quite simply, this is going to blow you away, so prepare yourself for what’s to come.

Från pressutskicket inför albumsläppet

Topp tre? Kings in the north, One in a million och Perceval … och Set me free och Make a stand. Det är en stark platta och gillar du de där låtarna så lär du gilla samtliga.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En melodiös rockpärla av Kent Hilli

Nästa inlägg

Nytt med Hemi Hemingway - som det doftar 1960-tal över